Това е отвратителна неисторическа глупост и поредната пропаганда на Кремъл“,

...
Това е отвратителна неисторическа глупост и поредната пропаганда на Кремъл“,
Коментари Харесай

Западът не знае защо му е войната с Русия

„ Това е отвратителна неисторическа нелепост и следващата агитация на Кремъл “, сподели някогашният английски министър председател Борис Джонсън. Ако си мислите, че той нападна “Русия през днешния ден ” или реагира на каквото и да е казано от Владимир Путин, доста грешите: Джонсън беше засегнат от изказването на водача на партия, която съгласно изследванията догонва неговата.

Остава малко повече от седмица до изборите във Англия - и главната им конспирация е не кой ще завоюва, а какъв брой мощно ще бъде провалянето на ръководещите сега консерватори. Според социологическите изследвания партията на Найджъл Фараж “Реформирай Обединеното кралство ” е по петите им - нейният рейтинг не е доста по-нисък, а от време на време даже изпреварва консерваторите (всички в региона на 20 процента). Преди осем години с помощта на напъните на Фараж Англия напусна Европейския съюз - той беше най-популярният и единственият пореден покровител на Брекзит. Сега той още веднъж може да реализира подвига на смъртоносно раняване на консерваторите.

Партията на Фараж няма да може да ги заобиколи в Народното събрание. Дори в случай че в навечерието на 4 юли рейтингът й е непрекъснато по-висок от консервативния, „ Реформирай Обединеното кралство “ ще получи доста малко места в Камарата на общините: британците избират депутати по изборни региони, а там хората на Фараж просто нямат задоволителен брой известни претенденти. Въпреки това всичко върви към там, че консерваторите ще получат не повече от 100 места, а най-лошите сюжети им дават даже малко повече от 50 - в 650-местен парламент. Това ще бъде освен проваляне, само че и смъртна присъда за партията, след което тя ще остане с два най-вероятни разновидността за бъдещето (ако не вземете третия - последователно преобразяване в дребна партия).

Първият е най-успешният за естеблишмънта: партията ще седи в съпротива, ще ближе рани и след няколко години ще може да усили представителството си в Камарата на общините (но не и да се върне на власт). Разбира се, тя ще би трябвало да промени доста или изцяло да обнови висшето си управление или да провежда гражданска война от горната страна, връщайки неприемливия за мнозина Борис Джонсън като водач. Той в действителност разчита на това - което е и повода да нападна Найджъл Фараж толкоз мощно. Защото вторият сюжет за бъдещето на Консервативната партия е залавянето ѝ от Фараж, т.е. поканата на Найджъл, а не на Борис, да играе ролята на избавител на торите.

Ето за какво не е изненадващо, че по време на актуалната акция Джонсън реагира толкоз остро на изказването на Фараж - ето какво той назова " агитация на Кремъл ":

„ За мен беше явно, че непрекъснатото разширение на НАТО и Европейския съюз на изток дава мотив на Путин да каже на съветския народ „ Те още веднъж идват за нас “ и да стартира война. Аз съм единственият човек в английската политика, който предвиждаше, че това ще се случи и, несъмнено, всички ме скастриха, че се осмелих да предложа това. "

Така в изявление за BBC в този момент Фараж разяснява изказването, направено от него още през 2014 година, че разширението на НАТО и Европейския съюз на изток е отговорно за началото на спора в Украйна. " Глупаво провокирахме тази война. Той употребява това, което направихме като опрощение ", сподели Фараж. И незабавно си навлече огъня от английския хайлайф. Нещо повече, както консерваторите, по този начин и лейбъристите – както министър-председателят Сунак, по този начин и вътрешният министър Джеймс Клевърли („ Повтаря подлото опрощение на Путин за бруталната инвазия в Украйна “), и министърът на защитата в сянка – членът на лейбъристите Джон Хийли, който назова Фараж „ апологет на Путин “. Но, естествено, Борис Джонсън беше най-гласовит, тъй като той беше министър-председател през 2022 година:

„ Никой не е предизвикал Путин. През 1991 година народът на Украйна гласоподава с огромно болшинство да стане суверенна и самостоятелна страна. Има единствено един с право да кандидатства за участие - виновен за съветската експанзия против Украйна - както през 2014 година, по този начин и през 2022 година - опитите за разпространяване на виновността са морално отвратителни и повтарят лъжите на Путин. Както и в този момент създателят предлага да понижим поддръжката си за Украйна. Решението на спора в действителност е ясно: украинците би трябвало да завоюват и да отхвърлен нашествието на Путин. Те могат да го създадат и ще го създадат. ”

Да, Фараж също предлага на Запада договаряния с Русия, като декларира, че „ войната е в цялостна задънена улица “ и получава мъмрене и за това. Тогава за какво той продължава да приказва за това?Защото счита, че това, както се споделя, „ влиза ” на гласоподавателите, т.е. Фараж употребява украинската тематика, с цел да печели точки в изборната борба. Като подлага на критика позицията на управляващите, той подлага на критика консерваторите и по този метод понижава броя на техните гласоподаватели.

Между другото, приятелят му Доналд Тръмп се държи тъкмо по същия метод и по безусловно същите предизборни аргументи. Бившият и много евентуално предстоящ президент неотдавна атакува Байдън за политиката му към Русия:

„ Русия нямаше да отиде в Украйна. Веднага щом излязох от Белия дом, те започнаха да се редят по границите. И аз си помислих, че Путин прави това за договаряния. Байдън сподели противоположното на това, което съгласно мен трябваше да приказва, и една от грешките му беше, че той сподели: „ Украйна ще бъде в НАТО ”. Докато когато го слушах, си споделих, че по този начин ще стартира войната. Нещата, които сподели и към момента споделя, са луди. От 20 години чувам, че в случай че Украйна влезе в НАТО, това ще бъде същински проблем за Русия. Ако бяхте отпред на Русия, нямаше да сте удовлетворени. Това в никакъв случай не е било предмет на договаряния, това е алена линия. Винаги е било ясно, че това не може да стане. "

Човек може да се съмнява в способността на Тръмп, в случай че бъде върнат в Белия дом, да понижи внезапно поддръжката за Украйна и да се опита да постави завършек на спора, само че не може да се съмнява в способността му да усети настроенията на гласоподавателите. Той споделя това, което желаят да чуят от него: в Америка (както и във Великобритания) в действителност нараства броят на тези, които се застъпват за преустановяване на опосредствената войната с Русия и стартират да схващат, че Западът в действителност предизвика страната ни с разширението на НАТО на изток.

Същите настроения има и в други водещи западни страни и скоро ще се проявят на изборите. Почти по едно и също време с английските парламентарни избори ще се проведат и във Франция - има доста огромни шансове за победа на “Националния общ брой ” на Марин Льо Пен. В този случай министър-председател ще бъде Джордан Бардела, който безусловно в навечерието на старта на СВО назова обективни настояванията на Путин НАТО да не се приближава до съветските граници. Да, в този момент Бардела заема по-предпазлива позиция и няма да откаже военна помощ на Украйна, само че всички в Европа си спомнят, че напълно неотдавна “Националният общ брой ” беше клеветен като проруска и пропутинска партия.

Тази година елитите на западните страни може освен да бъдат мощно актуализирани, само че и да претърпят насилствена сериозна промяна, опит да се включат в състава им неотдавнашни несистемни или даже антисистемни сили. Във Франция може да бъде относително сполучливо, във Англия има вероятни разновидности, само че в Щатите съвсем несъмнено ще има огромни проблеми, само че във всеки случай въпросът е „ Защо нашите остарели елити предизвикаха Русия? “ ще звучи по-силно и по-настоятелно. Което ще се отрази освен на вътрешнополитическия курс, само че и на външната политика на основни западни страни.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19558Проф. Боян Дуранкев: Китай се трансформира в научна суперсилаАлтернативен Поглед20597Проф. Янко Янев: Скептичен съм, че ще успеем да запазим енергийния бранш солиденАлтернативен Поглед27949Проф. Боян Дуранкев: Доволството и краят на историята са пристигнали в ЕСАлтернативен Поглед17047Валери Жаблянов: Едрият бизнес в България управлява партийно-политическата система с доста средстваАлтернативен Поглед10595Валери Жаблянов: Ниската изборна интензивност е едно огромно самошамаросване на гражданитеАлтернативен Поглед209645Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед107324Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!? Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР