Мария Альохина от Pussy Riot – групата, станала известна през

...
Мария Альохина от Pussy Riot – групата, станала известна през
Коментари Харесай

Мария Альохина, Pussy Riot: Русия трябва да измине пътя на Германия след Втората световна

Мария Альохина от Pussy Riot – групата, станала известна през 2012 година със своята антипутинска “пънк молитва ” в московски катедрален храм – разказва съветския президент Владимир Путин и неговите доближените като хора, които схващат само езика на силата. В изявление преди шоу на Pussy Riot в британския академични град Кеймбридж 34-годишната Альохина споделя, че патриархалната система в Русия е в сърцевината на казуса, съобщи Ройтерс.

“Тази война е стартирана от мъже и всички в кръга на Путин са мъже. Ние като страна не сме имали от един век никакви дами политически водачи ”, декларира тя и показва убеденост, че Украйна ще победи във войната. По думите й “това не е единствено проблем за Украйна… а за цяла Европа, тъй като е европейска покруса ”.

Според Альохина Русия е виновна за осъществени военни закононарушения и “ще би трябвало да извърви същия път като Германия след Втората международна война ”.

След излежани две години в съветска изправителна колония на Мария Альохина са били нужни близо 10 години, с цел да реши да емигрира. Сега тя е на интернационално турне с Pussy Riot, което разказва като апел за дейности в помощ на Украйна.

“Ние сме руснаци и не сме избрали къде да се родим, само че имаме правото да избираме по какъв начин да живеем и какво да отстояваме ”, споделя тя.

Феминистката се изрича неблагоприятно към хората на Запад, които се отнасят меко с Путин от боязън да не ескалират спора и съпоставя сходна линия на държание със препоръки към жертви на домашно принуждение “да не предизвикат ” насилниците си.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР