Мариупол е освободен на 98 процента. Останаха само отделно укрепени

...
Мариупол е освободен на 98 процента. Останаха само отделно укрепени
Коментари Харесай

Щурмът на Мариупол: За какво мълчат руските власти!?

„ Мариупол е освободен на 98 %. Останаха единствено настрана укрепени убежища на Бандеровците, в това число заводът Азовстал, който нацистите трансфораха в същинска цитадела.

Подобно изказване популяризира тази заран ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров.

„ Копали са като полски мишки личните си дупки, ако стане доста неприятно. Но ние сме измъквали от по-дълбоки тунели в гъстите гори на Чеченската република доста по-изразително съскащи плъхове и ще се оправим с тези напълно” увери той.

Междувременно генералът от СВР Леонид Решетников в своя канал в Телеграм” дава детайлности по отношение на офицери от НАТО, които, както се оповестява през последните дни, са блокирани дружно с нацистите от Азов в Мариупол и Западът се пробва да ги изтегля.

„ В Мариупол, когато градът беше обграден от съветски войски, имаше 53 офицери от френското военно разузнаване.

В началото на блокадата на Мариупол те бяха принудително държани от бойците от Национален полк “Азов” като жив щит и с цел да има тласък основното командване на въоръжените сили на Украйна да деблокира Мариуполския джоб.

Офицерите на немското военно разузнаване, които дойдоха на 30 март 2022 година, с цел да разрешат казуса с френските си сътрудници, също бяха арестувани, макар гаранциите от командването на въоръжените сили на Украйна и командването на Национален полк " Азов ", намиращи се в Киев.

Освен тях в Мариупол има и група доброволци – някогашни и сегашни офицери от Канада, Швеция и Англия, както и отряд сирийски туркомани с богат опит в градските бойни дейности в Сирия. Общият брой на тези доброволци не е тъкмо открит, измежду тях може да има офицери от кариерното разузнаване от канадското, шведското и английското разузнавания.

Многобройните опити на Еманюел Макрон да позволи казуса посредством Владимир Зеленски бяха несполучливи, той няма действителен надзор над бойците от Националния батальон " Азов " в Мариупол.

Телефонните диалози на Макрон с Владимир Путин също се провалиха, макар опасността на Макрон да прибегне до блокиране на сметката на съветската централна банка във Франция.

Путин от самото начало сочи към Зеленски, че единствено президентът на Украйна, а не Русия, може да въздейства на бойците от Националния батальон “Азов”.

В резултат на това на 20 март 2022 година Франция замрази активите на Централната банка в размер на 22 милиарда евро.

Също по този начин, на 18 март 2022 година, Олаф Шолц се включи в решаването на въпроса, по чиято заповед офицери от немското разузнаване бяха изпратени в Мариупол на 20 март 2022 година и пропуснати от съветските военни, като самите бяха взети за заложници от бойците на “Азов”.

Според известията 21 офицери от френското военно разузнаване към този момент са починали в Мариупол при обстрел от съветски военни.

На 30 март 2022 година Макрон уволни шефа на френското военно разузнаване Видо.

На 30 март 2022 година Шолц организира телефонен диалог с Путин. Една от тематиките на диалога, съгласно западните издания, е извеждането на разузнавачите на НАТО от Мариупол.

01.04.2022 година Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна се опита да изтегля група ранени и управлението на Национален полк „ Азов “, както и първата партида офицери от военното разузнаване от Франция и Германия от Мариупол.

Руските военни смъкнаха два Ми-8 - единият падна при Рибацки (2 пленени останалите загинаха), един падна в морето (всички загинаха). Според френските медии двама офицери от френското военно разузнаване са били в хеликоптера, който се е разрушил в морето.

Други два Ми-8 след рухването на първите два са съумели да избягат от обстрела на ПЗРК.

Умишлено са позволени хеликоптери в Мариупол, с цел да бъдат свалени при оттегляне - екипажите с ПЗРК стоят подготвени и чакат сигнал. Друг хеликоптер Ми-24 съумява да се измъкне от ракетите.

На 04.06.2022 година беше изработен нов опит за прибиране на разузнавачи от Мариупол с хеликоптери. Руските военни смъкнаха два хеликоптера при доближаване откъм морето.

Офицерите от разузнаването на страните от НАТО и отвън НАТО, арестувани в Мариупол, в този момент са съсредоточени в “Азовстал”, с цел да служат като жив щит.

Това събитие доста усложнява щурма против обекта и не разрешава нанасяне на мощни бомбардировки и артилерийски удари по укрепленията на бойците на територията на “Азовстал”.

На 04.06.2022 година съветските войски, по съглашение с турците, се съгласиха да провеждат кулоар, за пропуск на бойците и западните военни, които се съгласиха да бъдат показани като публицисти и членове на филантропични задачи. Но действителен резултат нямаше”, написа Решетников.

Превод: В. Сергеев

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР