Марио Драги съобщи на депутатите, че общият бюджет на еврозоната

...
Марио Драги съобщи на депутатите, че общият бюджет на еврозоната
Коментари Харесай

Драги обяви бюджета на еврозоната за приоритет като премиер на Италия

Марио Драги заяви на депутатит е, че общият бюджет на еврозоната ще бъде приоритет за Италия, в случай че той стане министър-председател този месец, съобщи " Блумбърг ". Бившият началник на Европейската централна банка (ЕЦБ) към момента организира договаряния с политическите партии тази седмица, с цел да търси поддръжка за кабинета.

Драги също по този начин прикани европейските страни да изградят общ бюджет, когато той отговаряше за централната банка . " Нуждаем се от фискален потенциал на еврозоната с съответен размер и дизайн: задоволително огромен, с цел да стабилизира паричния съюз, само че планиран да не основава несъразмерен честен риск ", сподели той още в заключителната си тирада като президент на ЕЦБ през 2019 година
 Марио Драги се съгласи да образува ново държавно управление на Италия
Марио Драги се съгласи да образува ново държавно управление на Италия

Драги добави, че Италия е изправена пред " сложен миг "

Припомняме, че Драги би трябвало да размени Джузепе Конте, който подаде оставка предишния месец в опит да сформира нов кабинет, откакто изгуби болшинството си в Сената.

Ако Драги успее да събере необятна парламентарна поддръжка, той може да ръководи до идващите парламентарни избори през 2023 година Ако не получи задоволително политическа поддръжка, президентът Серджо Матарела може да изиска от него да ръководи краткотрайно държавно управление преди организирането на предварителни избори . Но през вчерашния ден вечерта президентът бе безапелационен, че не желае нови избори.

" Форца Италия " поддържа Марио Драги за министър председател

Драги заменя Джузепе Конте, който подаде оставка предишния месец

Десни и леви партийни водачи бързо показаха поддръжката си за Драги. Последно, партията на експремиера Силвио Берлуско Очаква с придвижването " Пет звезди " да гласоподава на 10-11 февруари, съобщи " Анса ".

Драги не е политически дилетант. Той е служил и в други държавни управления на Италия. Има съществено въздействие на европейско и италианско равнище. От години името му се спряга като евентуален претендент да размени Матарела през 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР