Мантиите невидимки някога съществуваха само в древните митове и фантастиката.

...
Мантиите невидимки някога съществуваха само в древните митове и фантастиката.
Коментари Харесай

Британска компания изобрети функционална мантия невидимка

Мантиите невидимки в миналото съществуваха единствено в античните легенди и фантастиката. Но ето, че през последните 4 години един английски стартъп се пробва да ги трансформира в действителност.

Invisibility Shield Co. пусна първото потомство на своя артикул през 2022 година с доста онлайн фанфари и звук. Сега компанията желае да пусне на пазара най-новото си откритие – към този момент от второ потомство – което е по едно и също време.

Щитовете не се нуждаят от външно зареждане с сила или пък от магия; те основават усещането за непрозрачност благодарение на оптична машинация.

„ Щитовете “ употребяват лещи за пренасочване на светлината, отразена от фона и от стоящия зад тях човек. Тъй като индивидът зад щита е по-тесен от общия декор, отвесната ориентировка на лещите значи, че светлината, отразена от него, става по-разсеяна, когато се разпредели (от лещите), в сравнение с светлината, отразена от по-широкия декор “, споделя Тристан Томпсън, дизайнер на щита [както те го наричат].

Компанията е направила най-големия си незабележим щит до момента – висок над 182 см.
С общителното подпомагане на Invisibility Shield Co.

Щитовете са налични за предварителна поръчка в Kickstarter, където компанията се пробва да дофинансира плана си. Моделите от първото потомство също бяха финансирани в Kickstarter и това докара до сполучливата доставка на хиляди щитове по целия свят.

„ Щитовете от второ потомство работят на същия главен принцип, само че сме създали много промени. От една страна, променихме формата и плътността на лещите, с цел да подобрим резолюцията и да ги накараме да работят по-добре за закривен щит – предходната версия беше плоска. Освен това преминахме от многопластова структура към еднопластова, което прави новите щитове доста по-ясни от предходните, при които свързвахме пластове материал с лепило “, изяснява Томпсън.

Този път те вършат три разнообразни размера: „ Мини “, който е висок 20 см, „ Пълноразмерен “, който е 91 см, и „ Мегащит “ – 182 см.

Цените за предварителните поръчки са надлежно 54 английски лири, 299 английски лири и 699 английски лири, а изделията ще бъдат доставени до края на 2024 година

„ Възможностите са безкрайни, само че най-важното от всичко е, че тези щитове са доста занимателни, с тях е радостно да се играе и за нас е вълнуващо да ги вършим. Искахме да забележим до каква степен можем да развием тази технология. Истински работещ незабележим щит, който можете просто да навиете и да преметнете през рамо? Преди две години никой не си мислеше, че може да се реализира сходно нещо “, споделя Томпсън в изказване.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР