Манията по здравословното хранене е обхванала цяла Европа. Хората масово

...
Манията по здравословното хранене е обхванала цяла Европа. Хората масово
Коментари Харесай

Кои „полезни“ храни са всъщност доста вредни?

Манията по здравословното хранене е обхванала цяла Европа. Хората всеобщо споделят твърдо НЕ на пърженото, захарта, трансмазнините. От щандовете в питателните магазини ни приканват опаковки с надписи „ печено, не пържено “, „ пълнозърнесто “, „ безглутеново “, „ нискомаслено “, „ веган “. И защото всеки уважаващ се маркетолог знае, че цветовете въздействат на усещанията ни, опаковките към този момент за светли, меки и земни, създаващи чувство за нещо потребно, което идва непосредствено от природата.

За страдание обещанията за положително здраве и слаба талия, които строят от тези артикули, постоянно са доста лъжливи. Всъщност огромна част от тях съдържат в допълнение захар, сол, повече мазнини, подобрители на усета и т. н., в сравнение с по-традиционните им разновидности.

Пълозърнест самун

Пълнозърнест артикул е оня, който се подготвя от смилането на цялото зърно и от него не се отделят никакви елементи. Казано по различен метод, брашното съдържа обвивката, зародиша и ендоспермата на зърното. При обработка, наличието на протеини, фибри, витамини и минерали понижава. За страдание главното наличие на доста пълнозърнести и многозърнести артикули е бяло рафинирано брашно. Това ясно може да се види на етикетите на множеството хлябове, съдържащи в максимален % брашно вид 500.

Замразен йогурт

Популярните студени десерти в действителност не са по никакъв начин потребни. Замразеният йогурт надалеч няма свойствата на киселото мляко. Той е изработен от изсъхнало мляко, съдържа голямо количество мазнини, а сиропите, които се прибавят към него, са цялостни със захар и изкуствени овкусители.

Готови салати

Надяваме се е ясно, че не всяко ядене, което носи името салата, действително е потребно. Избягвай по всевъзможен метод готовите съветски, мексикански, европейски и т. н. салати. За да устоят по-дълго, те имат добавени консерванти, захар и са извънредно мазни и калорични.

Енергийи десертчета

Много от енергийните десертчета (включително тези,  на които написа, че са за тънка фитнес талия), съдържат големи количества синтетични подсладители и наситени мазнини.

Смути от супермаркета

Приготвено на момента, смутитата са чудесна и питателна закуска. Ако си го направиш вкъщи, евентуално ще му сложиш обичаните си плодове и зеленчуци. Смутитата в магазина обаче надалеч не са толкоз потребни. В тях постоянно има добавена захар, изсъхнало мляко и изкуствени аромати.

Диетични шунки

Парче пилешко или пуешко филе звучи като добър и нискокалоричен вид за обяд. В случая обаче диетичен надалеч не значи здравословен. Ако погледнеш единствено за секунда опаковката, ще си дадеш сметка, че описът с добавени субстанции е прекомерно дълъг. Консерванти, оцветители, подобрители на усета, сол, соя и т. н. Значително по-здравословен вид би бил да приготвиш месо от тестван източник сама вкъщи.

Обезмаслени артикули

Запомни правилото: „ ниско маслено “ не значи „ ниско калорично “. Много постоянно обезмаслените артикули са доста по-безвкусни. За да компенсират този проблем, производителите прибавят изкуствени аромати и подсладители, които трансформират на пръв взор потребния ти обяд във висококалоричен неестествен микс.

Спортни питиета

Изотоничните питиета в действителност зареждат тялото ти с електролити и поддържат организма ти хидратиран. Ако задачата ти е да отслабнеш обаче те не са по никакъв начин подобаващи за теб. Изотоничните питиета съдържат голямо количество захар и са доста калорични, а специалистите са на едно мнение – пий такива питиета единствено при в действителност мощно натоварващи тренировки. Един потребен сурогат на спортните питиета за натуралните енергизиращи билки, като тези в Ulatea Energy.

Мюсли

Закуска с мляко и мюсли звучи в действителност доста здравословно, само че дали в действителност е по този начин? В множеството пакетирани мюсли закуски овесените ядки и другите зърна са авансово покрити със захар, мед или различен подсладител, след което са изпечени в доста лой, с цел да получат приятната хурпкава консистенция, която толкоз доста обичаме. Резултатът – голямо количество калории и понижено количество хранителни субстанции. Тук можеш да намериш страхотна рецепта за мюсли.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР