Манфред Вебер спечели европейските избори като главен кандидат (шпитценкандидат) на

...
Манфред Вебер спечели европейските избори като главен кандидат (шпитценкандидат) на
Коментари Харесай

Манфред Вебер: Макрон причини тежки щети на европейската демокрация

Манфред Вебер завоюва европейските избори като основен претендент (шпитценкандидат) на християндемократите. Той обаче не стана ръководител на Комисията. Вебер вижда виновността за това на първо място във френския президент Еманюел Макрон – и в този момент го нападна остро.

Водещият претендент на християндемократите на европейските избори Манфред Вебер насочва съществени обвинявания против френския президент Еманюел Макрон, заяви в. „ Ди Велт “, представен от БГНЕС.

Отказът на Макрон да одобри Вебер за ръководител на Еврокомисията беше “атака против демократична Европа ”, сподели заместник-председателят на Християнсоциалния съюз (ХСС) пред вестниците на “Funke Mediengruppe ”. Заедно с унгарския президент Виктор Орбан Макрон “е предизвикал съществени вреди на европейската народна власт “.

Християндемократите на Вебер бяха доказани като най-силната парламентарна група в Европейския парламент със 174 мандата, макар загубите на европейските избори. Но в последна сметка Урсула фон дер Лайен стана ръководител на Комисията.

Аргументът на Макрон беше, че Вебер няма управнически опит. Френският президент не е този, който взема решение кой дава отговор на изискванията за служба, съобщи ръководителят на групата на ЕНП в Европейския парламент. “Само гласоподавателите. ”

От своя страна Вебер регистрира, че новият ръководител на Комисията Урсула фон дер Лайен (ХДС) се е държала вярно. Тя лоялно го подкрепила в предизборната акция, сподели той. „ Не е отговорна за развиването. Макрон я предложи и тя беше призната като компромисен претендент. “

На въпроса за личните му неточности Вебер отговори, че не е направил всичко както би трябвало. “Ключовият проблем обаче беше, че другите партии не почитат спечелилия ”, сподели той. “Не бях наясно с тази мощ – и да, подцених това. ”

Вебер също остро нападна топ претендента за социалисти и вицепрезидент на Европейската комисия, Франс Тимерманс „ Демократичните партии би трябвало да са способни на консенсус, взаимни отстъпки и коалиция. Но ние претърпяваме смяна в политическата просвета – както на национално, по този начин и на европейско равнище “, подлага на критика Вебер. “Партийните ползи са сложени над страната и континента. ”

Вебер призна, че двата месеца след изборите са „ сложни месеци “ за него. На него му трябваше лятото, с цел да откри мястото си още веднъж. Семейството му му оказа поддръжка. “Трябва да се знае, че човек първо е почитан като персона – а не като политик с кариерата си ”, сподели той. “Колкото и да е значима политиката – тя е единствено част от живота ми, а не всичко. ”

Сега “ще стана и ще се удрям ”, разгласи Вебер. “Нуждаем се от правна сигурност до идващите европейски избори през 2024 година Трябва да създадем правно обвързващо съглашение сред Съвета и Парламента, че победоносният шпитценкандидат т в действителност ще стане ръководител на Комисията. ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Услови
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР