Мандатът отива при БСП, а ние няма как да съставим

...
Мандатът отива при БСП, а ние няма как да съставим
Коментари Харесай

Филип Станев: Няма как да съставим кабинет с БСП

Мандатът отива при Българска социалистическа партия, а ние няма по какъв начин да съставим кабинет с тях. Нашата позиция е ясна. Това съобщи пред медиите в Народното събрание депутатът от „ ИТН ” Филип Станев, представен от БГНЕС.

Минути по-рано и от президентството, а и Корнелия Нинова оповестиха, че третият изследователски мандат за сформиране на държавно управление ще бъде връчен на Българска социалистическа партия на следващия ден заран. Лидерът на левицата съобщи, че ще направи всичко по силите си за неговото сполучливо осъществяване и ще предложения групировката на Слави Трифонов, „ Демократична България ” и „ Изправи се БГ. Ние идваме ” на диалози, които да бъдат открити, които да стъпят на политическата декларация, подписана с Има Такъв Народ при първия кръг договаряния и която да остане отворена.

Дипломацията, политиката и човешкото другарство изискват да се водят диалози, само че сигурно няма да вършим кабинет с Българска социалистическа партия, посочи Филип Станев и още веднъж препрати тематиката към другите политически сили в Народното събрание, които по думите му могат да се опитат да сформират държавно управление.

От позиция на нашата позиция, вървим към избори, съобщи депутатът и добави в отговор на въпрос на публицист: При състояние, че няма да поддържаме кабинет, да предлагаме наши хора, е наивно.

По мотив оповестеното през днешния ден което демонстрира спад в поддръжката за Има Такъв Народ, Станев сподели: Социологическите изследвания през последните 20 години в България доста постоянно са се разминавали от действителността, в това число и на последните избори. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР