Мандарините са онзи цитрус, от който можем да извлечем много

...
Мандарините са онзи цитрус, от който можем да извлечем много
Коментари Харесай

Колко мандарини на ден е полезно да ядем

Мандарините са оня цитрус, от който можем да извлечем доста потребни субстанции. Важно е обаче да се придържаме към рационална консумация, тъй като в противоположен случай можем да си навредим.

Благодарение на тези плодове имаме опция да поддържаме цялостната жизнеспособност на организма, както и да понижим риска от не малко болести.
Какво би трябвало да знаем за мандарините?
Нужно е да знаете, че в плода се съдържа в действителност огромно количество витамин C. Само две мандарини дневно са изцяло задоволителни, с цел да задоволят ежедневните ни потребности от този витамин. Оранжевият цитрус е богат още на витамин А, фолиева киселина, калий, калций, магнезий, фосфор, натрий, желязо и други.

С тях можем да подсилим имунната си система, да подобрим храносмилането, да контролираме кръвното налягане.

Кората на мандарините също може да се употребява, като преди този момент се погрижим тя да бъде идеално почистена. В нея се съдържат витамини А, К и Е. Преди да я похапнем, е добре да я смачкаме.
Не е желателно да ядете мандарини, в случай че имате някои от следните недоволства:
• Непоносимост към самия плод;

• Заболявания, свързани със стомаха – гастрит, язва, колит и други;
Кой не трябва да яде мандарини
Мандарините потвърдено са едни от най-полезните плодове, които можем да си похапваме през студените месеци от годината. Те изобилстват от...

• Алергия към цитруси;

• Заболявания на зъбите;

• Проблеми с бъбреците;

• Затлъстяване.

Ако желаеме да попаднем на вкусна и узряла мандарина, би трябвало да обърнем внимание на самата кора. Тя би трябвало да е пореста и да не бъде компактно прилепнала към плода. Цветът също съумява да ни подскаже дали вътрешността ще е това, което търсим. Той би трябвало да е блестящо оранжев и кондензиран.
Зимен млечен крем с вкусни мандаринки
Сезонът на мандарините към този момент и тук и всичко в близост ухае на коледа и цитрусови плодове. Но ние можем освен да ги хапваме по този начин, само че и да...

Макар, че мандарините са отлично средство, посредством което да заредим организма си с витамини, с тях не трябва да се преяжда, защото съдържат огромно количество фруктоза.

Що се отнася до това по какъв брой мандарини е целесъобразно да изяжда всеки от нас, зависи доста от особеностите на организма ни. Един възрастен човек може да похапне до 7-8 плода, само че не едновременно.

Ако сте с наднормено тегло, не е целесъобразно да похапвате повече от 2 плода в границите на деня. Хората, страдащи от диабет, също би трябвало да подхождат рационално, що се отнася до потреблението на мандарини. Това важи и за бременните дами.

Похапвайте мандарини, само че се старайте всичко да е в границите на естественото. Не прекалявайте с цитруса, в случай че не желаете да си навредите!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР