Манчестър Юнайтед е направил повече за инфлацията на транферния пазар

...
Манчестър Юнайтед е направил повече за инфлацията на транферния пазар
Коментари Харесай

Ман Юнайтед надплатил £200 милиона за трансфери през последното десетилетие

Манчестър Юнайтед е направил повече за инфлацията на транферния пазар във футбола в последните години спрямо всеки различен клуб в Европа. Това сподели проучване на Международния център за спортни проучвания (CIES). То демонстрира, че " алените дяволи " са надплатили 209 милиона паунда за играчите, които са привлекли в състава си от 2012 година до момента.

През това десетилетие на " Олд Трафорд " са били привлечени 33-ма нови футболисти, като общата сума, платена за тях, е в размер на 1,4 милиарда паунда. В същото време обаче по пазарна оценка тези футболисти са коствали 1,19 милиарда.

Един от най-критикуваните прехвърляния на Манчестър Юнайтед в последните години бе този на Хари Магуайър. През 2019 година " алените дяволи " заплатиха 85 милиона паунда на Лестър за правата на бранителя. Още тогава доста експерти твърдяха, че този състезател не коства толкоз пари и това сякаш се удостовери в идващите години, като Магуайър по-скоро разочарова с представянето си откогато пристигна на " Олд Трафорд ". Подобна е обстановката и с Аарън Уан-Бисака, който бе притеглен през същата година от Кристъл Палас за 50 миилона паунда.

И през това лято " алените дяволи " не пестиха пари за прехвърляния, като похарчиха впечатляващите 227 милиона паунда за шестима нови футболисти. И този път те бяха подложени на критика, че заплащат доста над пазарната цена за някои от попълненията си и по-специално за Антони и Лисандро Мартинес. Пазарната цена на бразилеца бе към 55 милиона паунда, до момента в който Юнайтед заплати за него 88 млн. паунда. Аржентинецът пък бе оценен на към 35 милиона, а англичаните извадиха 57 милиона паунда за правата му.

Изследването на CIES демонстрира, че като цяло британските клубове имат сходна наклонност изкуствено да надуват цените на играчите, като измежду огромните прахосници се загатват и Астън Вила.

Иначе на второ и трето място във въпросната ранглиста са Ювентус и Пари Сен Жермен. Торинци са надплатили 204 милиона паунда повече от пазарната цена за своите нови играчи, до момента в който французите са дали 142 милиона паунда повече, в сравнение с е било нужно.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР