Манчестър Сити се завърна на победния път в английската Висша

...
Манчестър Сити се завърна на победния път в английската Висша
Коментари Харесай

Манчестър Сити удари Брайтън и се върна към победите във Висшата лига, Нюкасъл с разгром у дома срещу Палас

Манчестър Сити се завърна на победния път в британската Висша лига и в среща от 9-ия кръг завоюва с 2:1 като хазаин против Брайтън.

" Гражданите " започнаха доста мощно на своя " Етихад " и още в 7-ата минута Хулиан Алварес даде задатък на своя отбор, възползвайки се от асистенция на Жереми Доку.

Още преди средата на първата част пък Ерлинг Холанд удвои задатъка на Сити след неточност при изнасянето на топката от страна на гостите. В последна сметка Бернардо Силва пресече опит за подаване на състезател на гостите, а след рикошета в крайници на португалеца кълбото стигна до Холанд, който напредна и с акуратен удар от дъгата на наказателното поле матира Джейсън Стийл за 2:0.

Футболистите на Роберто де Дзерби реагираха едвам след почивката и в 73-ата минута понижиха пасива си посредством Ансу Фати, който означи своя втори гол след идването си от Барселона.

В оставащото време до края обаче Брайтън не съумя да се добере до точката, макар че в заключителните епизоди от срещата игра и с човек повече след изгонването на Мануел Аканджи за втори жълт картон.

По този метод Манчестър Сити се отърси от загубите против Уулвърхямптън и Арсенал в предходните два кръга и се върна на върха във Висшата лига с актив от 21 точки, до момента в който " чайките " са 7-и с 16 пункта.



Междувременно, в различен мач от 9-ия кръг Нюкасъл Юнайтед разруши с 4:0 вкъщи състава на Кристъл Палас, като момчетата на Еди Хау си подпечатаха трите точки още през първото полувреме.

Попадение на Джейкъб Мърфи още в 4-ата минута и два бързи гола на Антъни Гордън и Шон Лонгстаф в края на първата част осигуриха на " свраките " класическа преднина от три гола още преди почивката, а след нея Калъм Уилсън оформи крайния триумф за своя отбор.

В класирането Нюкасъл заема 5-ата позиция с 21 точки, до момента в който Палас към този момент е на 10-ото място с 12 пункта.

Ето и останалите резултати от днешния ден:

Борнемут - Уулвърхямптън 1:2

Брентфорд - Бърнли 3:0

Нотингам Форест - Лутън 2:2



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР