Манама. Правителството на Бахрейн смята, че експлозията, причинила пожар на

...
Манама. Правителството на Бахрейн смята, че експлозията, причинила пожар на
Коментари Харесай

Reuters: Правителството на Бахрейн смята, че взривът на петролопровода в страната е „тероризъм“, свързан с Иран

Манама. Правителството на Бахрейн счита, че детонацията, предизвикала пожар на магистралния петролопровод в страната, е била породена от „ терористичен бойкот “, обвързван с Иран, който отхвърля изказванията си за интервенция в арабската страна, предава Reuters.
„ Инцидентът е акт на бойкот и рисков терористичен акт, целящ вредата върху най-високите ползи на нацията и сигурността на народа “, написа в публично заявление на бахрейнското Министерство на вътрешните работи. „ Терористичните актове, на които страната става очевидец през последния интервал, са осъществени посредством директните връзки и указания на Иран “, прибавя бахрейнският вътрешен министър Шейх Рашид бин Абдула ал Халифа. Той добави, че пожарът е подложен под надзор.
Държавната петролна компания на Бахрейн „ Бапко “ прекъсна подаването на суровина по тръбите. Властите са евакуирали жителите на село Бури, ситуирано на към 15 км. от столицата Манама, крайт което избухна гърмежа на магистралния петролопровод, по който всекидневно минават по 230 хиляди барела.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР