Мън Ванчжоу, финансов директор накитайския телекомуникационен гигант Хуавей (Huawei), обеща

...
Мън Ванчжоу, финансов директор накитайския телекомуникационен гигант Хуавей (Huawei), обеща
Коментари Харесай

Финансовият директор на Хуавей ще се бори „със зъби и нокти“ срещу екстрадирането си в САЩ

Мън Ванчжоу, финансов шеф на китайския телекомуникационен колос Хуавей (Huawei) , даде обещание да се бори " със зъби и нокти " против изгонването си в Съединените щати, съобщи Агенция Франс Прес.

Вчера Мън се изправи пред съд във Ванкувър. Нейните юристи оспорваха, съгласно тях, противозаконния арест на клиентката им на летището на канадския град на 1 декември м.г. по сигнал на американските управляващи и желаеха намаляване на изискванията , при които тя бе пусната под гаранция.
 Gulliver/Getty Images
Представител на канадския филиал на Хуавей съобщи, че 47-годишната Мън " ще изиска прекъсване на процедурата за екстрадиция " . Обвиненията против нея са " чисто и просто подправени ", увери той.

 

В Съединени американски щати на финансовата директорка на Хуавей са повдигнати обвинявания в нарушение на глобите против Иран - нещо, което тя отхвърля. Мън Ванчжоу ще се яви още веднъж пред съда на 23 септември. Канадският съд обаче ще стартира да преглежда всъщност настояването за екстрадиция на китайката в Съединени американски щати не по-рано от януари.-->
 
Финансовата директорка на Хуавей в това време остава на независимост, откакто заплати гаранция от 10 млн. канадски $ (6,6 млн. евро) , съгласи се да носи проследяваща електронна гривна и да си съобщи паспорта.
 Gulliver/Getty Images
През декември президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази подготвеност да се намеси по случая , в случай че това му помогне да подписа преференциално комерсиално съглашение с Китай. Това изказване не се понрави на Канада, напомня Агенция Франс Прес.
 

Според юристите на Мън тези мнения на Тръмп подкопават правовата страна и демонстрират, че процесът против клиентката им е политически стимулиран. След ареста на финансовата директорка на Хуавей Китай задържа двама канадци и осъди други двама техни сънародници на гибел за наркотрафик.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР