Мамо, мамо, забрави си водата“, тича 8-годишно момиченце, за да

...
Мамо, мамо, забрави си водата“, тича 8-годишно момиченце, за да
Коментари Харесай

Мамо, мамо, забрави си водата: Дъщеря изпрати майка си на матурата по БЕЛ в Пловдив

" Мамо, мамо, не помни си водата “, тича 8-годишно момиченце, с цел да подаде пластмасова бутилка на входа на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника, само че остава разочаровано, защото младата жена към този момент се е качила на втория етаж, където е разпределена да постави матура по български език. Бащата утешава детето, че в класната стая ще й дадат, в случай че се наложи, и дава обещание в края на изпита да се върнат с колата, с цел да вземат мама. Мама е на 30 и е ученик на ПГ " Ана Май “, само че се явява на матура едвам в този момент, с цел да си вземе дипломата за приблизително обучение, осведоми " ".

600 претенденти от Пловдив и региона бяха позволени до днешния ДЗИ по български език и литература в региона, от които се явиха 455. 71 от тях държат изпита в ПГ по хранителни технологии и техника. С баба си пристигна на поправката Ивета от СУ " Св. Паисий Хилендарски “, която приключва компетентност " Софтуерни и хардуерни науки “, само че не съумяла на постоянната дата и била скъсана по български. По британски обаче има добра оценка и в случай че в този момент мине бариерата, счита да кандидатства в Пловдивския университет, където удължили приема. Възрастната жена остана да чака внучката си в двора на учебното заведение, с цел да й изпраща положителна сила и да й дава кураж от разстояние.

Воден от татко си, на матурата през днешния ден се яви и състезателят по битка, притежател на бронзови медали от републикански шампионати, Перикъл Алексиев. Възпитаникът на Спортното учебно заведение нямал желание да продължи да се състезава, по тази причина му било изключително значимо да си вземе дипломата и да търси друго занятие за реализация.

Само за една точка се разминах с тройката, признава абитуриент от ПГ по дървообработване, който обаче цяло лято се готвил редовно и решавал проби. Надява се в този момент да се оправи сполучливо, защото желае да учи " Интериорен дизайн “ в Лесотехническия университет, макар че приключва компетентност " Мебелно произвеждане “.

Зрелостници от СУ " Цар Симеон Велики “ също се явиха на днешната матура с вяра да се оправят с теста, защото считат да работят в Англия и се нуждаят от тапия за приблизително. Едно от момчетата дори е окуражено да учи компютърни науки, само че е изпуснал периодите за тази година и отсрочва за идната. Спокоен е, че има доста добра оценка от ДЗИ по британски.

Кандидатите, разпределени в ПГ по хранителни технологии и техника, се точиха до 8.20, а квесторите на входа бяха по-тревожни от тях. Влезлият финален се оправда с трафика и изясни, че идва от Куртово Конаре. В последните минути, пропускайки инструктажа, пристигнаха момче и момиче от Скутаре, които са зрелостници от ПГ по механотехника и от " Ана Май “. И двамата бяха не запомнили черните писалки, с които би трябвало да се написа на матурата, само че от учебното заведение ги увериха, че имат задоволително аварийни.

С оглед усложнената обстановка поради наводненията в Карлово, 18 зрелостници са пренасочени от ПГ по жп превоз към други две учебни заведения в града. 12 поставят изпита по български в ПГ " Братя Евлоги и Христо Георгиеви “, а шестима ще се явят на втора матура по биология на следващия ден в СУ “Васил Левски ".

Матурите по избор ще се проведат на 29 август.

Максималният брой точки е 100, като от тази година изпитът се счита за изискан при най-малко 30.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР