Малкото дете, заболяло от рядко генетично заболяване, поради което лекарите

...
Малкото дете, заболяло от рядко генетично заболяване, поради което лекарите
Коментари Харесай

Почина детето, за чийто живот се бориха папа Франциск и президентът Тръмп

Малкото дете, заболяло от рядко генетично заболяване, заради което лекарите отказали да се борят за живота му. Тъжната вест идва от Обединеното кралство. Името на умрялото малко момче е Чарли Гард, който стана прочут в целия свят поради своето рядко заболяване - синдром на митохондриалната ДНК, оповестява Daily News. Дни по-рано, Върховният съд в Лондон решил да трансферира умиращият 11-месечен Чарли от болница в приют, тъй като там не бил в положение да получи лекуването и спомагателните грижи, от които се нуждаел.

Лекарите били единомислещи, че болестта е нелечимо и детето ще почине, само че родителите не се отказали до последно. Положили всички старания, с цел да намерят метод да спасят обичания си наследник. За тяхно благополучие - лекари от Съединени американски щати предложиха нов, само че въпреки всичко пробен способ на лекуване, на който родителите на момчето незабавно се съгласили.

Въпреки това, Върховния съд в Лондон отхвърлил сходен тип лекуване и изпратил бебето в приют, където по-късно умряло.

Чарли Гард стана международно прочут. Кампанията за събиране на пари за лекуването му получи над един милион лири. В Съединените щати пък да му се помогне молиха даже президентът Доналд Тръмп и папа Франциск. Въпреки това, за жалост, на момчето не беше разрешено пробното лекуване.







Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР