Малкото 2-годишно дете, настанено в "Пирогов” след верижните катастрофи на

...
Малкото 2-годишно дете, настанено в "Пирогов” след верижните катастрофи на
Коментари Харесай

Едната от пострадалите на магистралата още лежи в „Пирогов“ с опасност за живота

Малкото 2-годишно дете, настанено в "Пирогов” след верижните произшествия на автомагистрала "Тракия” през вчерашния ден сутринта, е в положително положение, само че остава за лекуване в болничното заведение. Най-вероятно на следващия ден ще бъде изписано. В най-тежко положение пък е 80-годишна жена, която още е с заплаха за живота, оповестиха от незабавната болница, съобщи БГНЕС. Тя бе оперирана и към този момент остава в интензивното поделение.

Общо 30 души са настанени в разнообразни столични лечебни заведения. Седем от потърпевшите са минали през "Пирогов”. Сред тях, с изключение на детето и две дами с по-тежки пострадвания, водач на камион е постъпил с фрактури в региона на таза. В късния следобяд на личен ход са пристигнали щерка и внучка на друга от потърпевшите на автомагистралата. Те са прегледани и освободени за домашно лекуване.

В същото време други 14 от потърпевшите остават за лекуване в УМБАЛ "Св. Анна ". От тях четирима са в по-тежко положение. Те са в реанимация и не може да се изключи заплахата за живота им. Това съобщи изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Славчо Близнаков пред "Фокус ".

По думите му, единият пациент има строшаване на шийни прешлени, с увреждане на гръбначния мозък е и неговото положение е доста тежко. "Има две дами с черепно-мозъчни контузии, при които са вероятни затруднения. Има и друга с контузия на сърце и гръдно-коремната област. Настанен в болничното заведение е и юноша със строшаване на бедро и предмишница, което също е тежка контузия, посочи доктор Близнаков. Всички са нормализирани и положението им е предвидимо. В момента се организират лечебните мероприятия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР