Малко след премиерата на следващото поколение на туристическите автобуси Setra

...
Малко след премиерата на следващото поколение на туристическите автобуси Setra
Коментари Харесай

Setra с нов автобус - MultiClass 500 LE - видео

Малко след премиерата на идващото потомство на туристическите рейсове Setra ComfortClass 500 и TopClass 500, Setra в този момент отваря нова глава в този сегмент с новоразработените междуградски рейсове с невисок вход от серията MultiClass 500 LE. Като Low Entry (LE), квартетът съчетава два свята: невисок под и комфорт при пътешестване. Последователно планиран с невисок под тъкмо преди задния мост, той впечатлява с бързо и елементарно влизане и излизане от предната част. Отпред на задния мост три плоски стъпала водят до задния край.

С технологията на туристическия рейс за задвижването и шасито, той дефинира стандартите за комфорт даже при дълги пътувания. Гамата MultiClass 500 LE включва градски рейсове с дължина от 10,51 до 14,52 метра с две и три оси. Те обгръщат интервенции от трафик наоколо до градове до междуградски трафик на дълги дистанции в едва обитаеми райони. По този метод новото потомство рейсове се е потвърдило в класическия постоянен и учебен превоз, като совалка или в захранващия и работния превоз.



Отпред MultiClass 500 LE приема новото фамилно лице на Setra, което марката вкара с актуалните туристически рейсове. Отляво и отдясно над предните колела типичният за марката присъщ детайл демонстрира произхода на новия MultiClass 500 LE - това е същинска Setra. Това се потвърждава и от надписа на марката на задната част, който също е с присъща форма.

Изключителното многообразие на новата Setra MultiClass 500 LE стартира с избора на порти. За първи вход се предлага еднокрила врата в две ширини и - ново - още по-широка врата с две крила. Вход две може да бъде определен като еднокрила или двукрила врата. Всички модели се оферират с опционална трета врата след задния мост. За първи път се предлага и механична сгъваема рампа за първа врата.

Предница с напълно невисок под, платформи отляво, отдясно или от двете страни по посока на придвижването - новата Setra MultiClass 500 LE съвсем не познава ограничавания, когато става дума за дизайн на купето. Интериорът е функционален и прелестен, от високите или приблизително високи стъклени преградни стени до пода в разнообразни декори, гладки стенни облицовки с декоративно фолио или домашно иглен филц до композиция от светли и тъмни покрития.

Подреждането на местата е също толкоз разнообразно, вариращо от градски направления до екскурзии. Всяка Setra е и същински рейс за сигурност. Пример за новия MultiClass 500 LE е Preventive Brake Assist 2, идващото потомство на първия в света деен спирачен помощник за профилирани градски рейсове. Превантивният спирачен помощник 2 работи с композиция от радарни датчици за къси и далечни дистанции и камера и затова може да реагира на неподвижни и движещи се обекти, в това число пешеходци и велосипедисти.

Preventive Brake Assist 2 ще се предлага като алтернатива от пролетта на 2024 година Задвижването на Setra MultiClass 500 LE се базира на добре потвърдени и икономични съставни елементи. В задната част на двуосовото транспортно средство е ситуиран шестцилиндровият редови мотор OM 936 с работен размер 7,7 литра. Предлага се с мощ от 220 кВт/299 к.с. и 260 кВт/354 к.с. Триосният MultiClass S 518 LE е оборудван с шестцилиндров редови мотор OM 470 и работен размер 10,7 литра. Той доставя 290 кВт/394 к.с.

В взаимозависимост от модела, богатият избор от трансмисии се състои от ръчна трансмисия, изцяло автоматизирана ръчна трансмисия и автоматизирани трансмисии с преобразувател на въртящия миг от Voith и ZF.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР