Малко след като израелският Кнесет снощи одобри закон за враждебните

...
Малко след като израелският Кнесет снощи одобри закон за враждебните
Коментари Харесай

Нетаняху предприемd незабавни действия за забрана на телевизия Ал Джазира в Израел

Малко откакто израелският Кнесет нощес утвърди закон за враждебните медии, израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде обещание да предприеме " незабавни дейности " за прекъсване на излъчването на катарската телевизия " Ал Джазира " в Израел, съобщи Франс прес.

" Терористичният канал " Ал Джазира " повече няма да излъчва в Израел. Възнамерявам да подхваща незабавни дейности в сходство с новия закон, с цел да спра активността на малкия екран (в Израел) ", съобщи Нетаняху, представен от своята канцелария.

" Ал Джазира " отхвърли обвиняванията, че е навредила на сигурността на Израел и ги назова " рискова и нелепа неистина ", заяви Ройтерс. Телевизията, която остро подлага на критика военната интервенция на Израел в Газа, откъдето непрекъснато предава репортажи, и преди е упреквала Израел, че редовно нападна нейните офиси и чиновници.

Министърът на връзките на Израел Шломо Кархи упрекна " Ал Джазира ", че предизвиква враждебни дейности против Израел. " Невъзможно е да се толерира медия, с компетенции от държавната пресслужба и с офиси в Израел, която работи от вътрешната страна против нас, сигурно не може по време на война ", съобщи той.

Ходът, който израелското държавно управление предприе, с цел да направи допустимо закриването на локалните офиси на задгранични медийни групи, провокира угриженост от страна на главния съдружник на Израел Съединени американски щати, които обявиха, че е от решаващо значение да се резервира свободата на пресата в страната. " Ако това е правилно, сходен ход е притеснителен ", съобщи на брифинг пред кореспонденти прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР