Малко швейцарско селце, заплашено от обезлюдяване, по необичаен начин се

...
Малко швейцарско селце, заплашено от обезлюдяване, по необичаен начин се
Коментари Харесай

Швейцарско селце бори обезлюдяването с финансов стимул от €60 хил.

Малко швейцарско селце, застрашено от обезлюдяване, по необикновен метод се пробва да усили популацията си , оповестява Euronews.

В Албинен популацията се е стопило до 240 души . Селцето се намира до Лойкербад в кантон Вале. Местното учебно заведение е затворило порти и доста от къщите в селото се употребяват като ваканционни вили за къс интервал от годината.

Жителите на селцето ще гласоподават проект, който планува новозаселените фамилии да получат финансов тласък . Общо 60 000 евро ще получи четиричленно семейство - 21 500 (25 000 франка) ще получи един човек, до момента в който децата ще получат по 8 500 евро (10 000 франка).

Към предлагането има и условия. Новопристигналите би трябвало да са на възраст под 45 година и да са готови да останат в селцето минимум 10 година Имотът, който те ще закупят или построят, би трябвало да коства минимум 171 500 евро. Изисква се това да бъде главното им жилище.

Работата в селото е нищожна, само че градове като Висп и Сион са доста покрай селцето. Берн е на към 2 часа с трен или кола, а Женева - под три часа .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР