Малко преди смъртта си английският физик Стивън Хокинг е предрекъл,

...
Малко преди смъртта си английският физик Стивън Хокинг е предрекъл,
Коментари Харесай

Стивън Хокинг: До края на века ще се появи нова раса от суперхора

Малко преди гибелта си британският физик Стивън Хокинг е предсказал, че в бъдеще ще се появи нова раса от суперхора, която ще се трансформира в голяма опасност за човечеството, оповестява The Sunday Times.

Прогнозата на най-великия разум на нашето време е поместена в последната му книга „ Кратки отговори на съществени въпроси”, която ще излезе на 16 октомври.

Ученият допуска, че богатите напълно скоро ще имат опция да модифицират ДНК, подобрявайки паметта, интелекта, имунитета и продължителността на живот. Това ще се случи още през XXI век, счита Хокинг. Според него сходни опити носят риск за тези, които няма да понесат подобрението на генетично равнище.

„ Появата на свръххора незабавно ще докара до съществени политически проблеми с неподобрените хора, които няма да са в положение да се конкурират с тях. Те или ще измрат, или ще станат по-незначителни. Вместо това ще получим раса, която сама се проектира и непрестанно се подобрява”, допуска физикът. Според учения даже законите за генното инженерство да бъдат изменени, въпреки всичко ще се намират хора, подготвени да нарушават разпоредбите в своя изгода.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР