Малко повече от час продължи разговора между американския президент Джо

...
Малко повече от час продължи разговора между американския президент Джо
Коментари Харесай

Кризата в Украйна: Има ли промяна след разговора Байдън – Путин


Малко повече от час продължи диалога сред американския президент Джо Байдън и съветския Владимир Путин за рецесията с Украйна.

Байдън е предизвестил съветския си сътрудник, че Съединени американски щати и техните съдружници ще дадат съдбоносен отговор, в случай че Русия нахлуе в Украйна, също, че Русия ще заплати висока цена за дейностите си.

Разговорът сред двамата водачи протече по предпазена телефонна линия и продължи малко повече по тематиката за струпаните войски към границата на Украйна. Според източник от Белия дом диалогът, сбъднат по предпазена телефонна линия, е протекъл „ професионално “, само че не е довел до никаква кардинална смяна в динамичността на обстановката и не е ясно дали Русия ще предприеме нови дипломатически ходове или военни дейности.

По-рано денем през вчерашния ден имаше и телефонен диалог сред първите дипломати на двете страни. След него външният министър на Русия Сергей Лавров упрекна Вашингтон, че води пропагандна акция за допустима съветска експанзия.

Ден по рано на брифинг в Белия дом американският консултант по национална сигурност Джак Съливан съобщи, че е допустимо Русия да нападне Украйна във всеки миг и е допустимо това да се случи в границите на идната седмица, преди края на Зимните олимпийски игри. На този декор съединените щати приканва жителите си да изоставен Украйна допустимо най-бързо.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР