Малко не достигна на националния отбор на България по баскетбол

...
Малко не достигна на националния отбор на България по баскетбол
Коментари Харесай

България допусна втора загуба на Евробаскет 2022 за юноши до 18 години

Малко не доближи на националния тим на България по баскетбол за юноши до 18-годишна възраст за поврат против Нидерландия. Тимът ни записа втора загуба на Европейското състезание в Плоещ, Дивизия Б, с 66:70, откакто изоставаше съвсем през целия мач.

Така двата тима към този момент са с еднакъв актив от 2 победи и 2 загуби, като с подобен баланс е и последният противник на „ лъвчетата “ – Норвегия.

Българите поведоха в началните минути след отлични изяви и 10 точки на Илиян Пищиков, само че серия от 12-2 за противника докара до закъснение с 5 точки след края на първата четвърт. Нидерландците демонстрираха отлична битка до края на полувремето и удвоиха задатъка си до почивката. Серия от 7:0 на Мартин Ковачев и Кристиян Попов през третата четвърт обаче понижи пасива на българите единствено на 5 – 44:49. Холандците бързо възвърнаха преднината си, само че момчетата ни отново се приближиха, единствено на 3 точки. Борбата на българите продължи до самия край, само че в последна сметка им стигна единствено до загуба с 4 точки разлика.

Водещ изпълнител и в този мач за България бе Илиян Пищиков с 19 точки, а 12 добави Кристиян Попов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР