Малко любовни истории на прочути двойки минават през толкова върхове

...
Малко любовни истории на прочути двойки минават през толкова върхове
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Бурният романс на Кери Фишър и Пол Саймън – цяло десетилетие на раздели и събирания

Малко любовни истории на фамозни двойки минават през толкоз върхове и спадове, колкото тази на Кери Фишър и Пол Саймън.

Актрисата от „ Междузвездни войни “ и огромният музикант от дуета Саймън и Гарфънкъл няколко пъти се разделят и събират още веднъж, минават през годеж, нова разлъка и след това брак, който се проваля. Даже след развода те не съумяват да се отделят един от различен още няколко години и любовта им продължава.

Пол Саймън към този момент е фамозен артист, китарист и създател на песни, когато среща 15 години по-младата Кери, до момента в който тя снима първата част на „ Междузвездни войни “ през 1977 година. Филмът, който ще я направи звезда за генерации почитатели на галактическата сага, се оказва и филмът, който я среща с може би най-голямата й обич. 

Ролята на сватовник изиграва техният общ другар, артистът Ричард Драйфус.

 Richard Dreyfuss Cannes 2013

„ Откакто се срещнаха, никой различен нямаше значение за тях “, написа създателят Питър Еймс Карлин в биографичната книга за Пол Саймън, кръстена на една от най-известните песни на Саймън и Гарфънкъл Homeward Bound. „ Кери придаде скорост на неговия живот, една дива сила, която постоянно запалваше пламъка в него и от време на време го караше да крещи “.

Според книгата, афинитетът на Кери Фишър към опиатите и нестабилното й психическо положение се трансформират в главен фактор за честите им кавги и раздели – Саймън не е кадърен да се оправи с върховете и спадовете в нейните настроения.

По време на един интервал, в който те са разграничени, Кери се съгласява да се омъжи за известния си сътрудник Дан Акройд. Акройд я насърчава да се храни повече, тъй като е прекомерно слаба, а след това я избавя от задавяне с парче храна и й предлага брак непосредствено на снимачната площадка на мюзикъла „ Блус Брадърс “.

Двамата към този момент имат пръстени и приготвят сватбата, когато Кери Фишър се събира още веднъж с Пол Саймън. Актрисата е прекомерно добре осведомена с проблематичните връзки, защото е щерка на холивудските звезди Деби Рейнолдс и Еди Фишър.

Еди Фишър зарязва майка й поради най-добрата й другарка Елизабет Тейлър, когато Кери и нейният брат Тод са още пеленачета. Холивудският искра, непостоянството и несигурността са неизменими спътници на Кери, до момента в който Саймън е отгледан в надалеч по-банална и постоянна среда във Форест Хилс, Ню Йорк.

Кери и Пол не престават да се срещат при започване на 80-те, а когато са на прага на следващата разлъка, вземат решение, че тя ще е прекомерно печален край и подхващат коренно друг ход: подписват брак.

 Paul Simon in 1966

Пол Саймън, 1966 година

Семейният живот е толкоз радостна вероятност пред тях, че те се влюбват още веднъж, а сватбата се случва през 1983 година в дома на Саймън в Ню Йорк. На събитието участват звезди от киното и музикалната сцена, в това число основателят на „ Междузвездни войни “ Джордж Лукас.

Празненствата не престават през идващите месеци, до момента в който Пол е на турне, само че старите проблеми се завръщат и не след дълго двойката още веднъж минава през драми и кавги.

Бракът продължава единствено 11 месеца, само че любовта сред тях е надалеч по-устойчива. Около година по-късно, Кери и Пол още един път се събират.

“Винаги имаше нещо съвършено в тях в интервалите, когато се разбираха добре: методът, по който се гушкаха, методът, по който той я приземяваше, а тя успяваше толкоз елементарно да го разсмива ”, написа Питър Еймс Карлин. „ А той я обичаше толкоз обезверено, че чак се плашеше от това “.

Любовта след развода се оказва нещо относително трайно за тях и продължава още няколко години до края на 80-те. Фишър оказва помощ на музиканта да отгледа своя наследник Харпър от първия му брак. 

„ Аз и Пол бяхме двойка за шест години, след това се оженихме за две, разведохме се за една и след това имахме хубави мемоари един с различен и какво мислите, че направихме? “, написа Кери в автобиографията си Wishful Drinking.

Това, което най-накрая вършат, е да се разделят дефинитивно.

Според книгата Homeward Bound, едно тяхно пътешестване при бразилски нравствен врач поставя финален завършек на романса. След като са пили психеделичен чай по време на гала по филтриране на духа, Фишър получава просветление по какъв начин е непрекъснато „ затисната под постоянно контролиращия разум на Пол “.

Затова след завръщането от Бразилия, актрисата завършва връзката, в която и двамата са вложили толкоз доста. „ Беше мъчително, че не успяхме да създадем по този начин, че връзката да проработи. Прекарвахме си добре дружно, имахме сходно възприятие за комизъм и кавгите ни от време на време бяха доста занимателни “, признава Фишър.

„ Не съм добра във връзките “, прибавя тя години по-късно. „ Не съм задоволително кооперативна. Не можех да дам на Пол спокойствието, от което имаше потребност “.

Музикантът нерядко употребява техните връзки за ентусиазъм и песни като She Moves On и Hearts and Bones са написани особено за Кери. Песента Graceland е основана след развода им и в нея той също загатва изгубената обич. 

Извън песните си обаче, Саймън не е сладкодумен по отношение на Кери, а през 2011 година в изявление за Rolling Stone непосредствено отхвърли да я разяснява: „ Не желая да приказвам за Кери Фишър. Не че не я одобрявам, просто не желая да влизам в тематиката “. Той среща третата си брачна половинка, певицата Еди Брикел, през 1992 година и тя му ражда три деца.

Кери Фишър също продължава да търси щастието в любовта и ражда щерка на сътрудника Брайън Лурд, който обаче по-късно я напуща поради мъж. Така приключва 3-годишната й любовна история с индивида, който тя дефинира като собствен втори брачен партньор, въпреки двамата да не са се женили. 

Актрисата повече не подписва брак и персоналният ѝ живот остава отвън обсега на медиите чак до гибелта й в края на 2016 година от сърдечен удар. 

Тъжното събитие няма по какъв начин да не повлияе и на Пол Саймън, който на идващия ден написа: „ Кери беше особено, прелестно момиче. Отиде си прекомерно рано “.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР