Малките фирми няма да могат да се възползват от програма

...
Малките фирми няма да могат да се възползват от програма
Коментари Харесай

Малките фирми няма да могат да се възползват от програма „Възстановяване“

Малките компании няма да могат да се възползват от стратегия „ Възстановяване “, сподели пред БНР ръководителят на Сдружението на дребните и междинни компании Елеонора Негулова.

През седмицата беше показана скица за приемане на заеми на пазарни цени, само че с 80 % поръчителство от Фонда на фондовете. Целта е  да се помогне на бизнеса да възвърне изцяло активността си след удара с пандемията от Covid-19.

Кредит до 70% от оборота през 2019 или 2020 година могат да получат микро, дребни и междинни компании посредством схемата на Фонда на фондовете. Това незабавно прави този тип артикул недостижим за доста от компаниите, предизвести Елеонора Негулова, ръководител на Сдружението на дребния и междинен бизнес:

„ Оборотният капитал не може да минава единствено през заеми. Особено за микропредприятията достъпът до заеми към този момент е привършен като алтернатива, тъй като в това число доста сътрудници са взели и потребителски заеми, с цел да финансират икономическата си активност като притежатели и в този момент ново кредитиране не е задоволително, съгласно нас. Трябва да има композиция от грантови схеми с благоприятни условия за кредитиране с гратисни интервали “.

Също по този начин би трябвало да се разработят артикули, които са ориентирани към избрани браншове и към избрани географски райони, счита Елеонора Негулова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР