Малките деца са безкрайно любопитни към света на животните и

...
Малките деца са безкрайно любопитни към света на животните и
Коментари Харесай

Как говорят животните

Малките деца са безпределно любопитни към света на животните и желаят да знаят всичко за тях. Разбира се, желаят да имат и домакински любим.

Тук обаче ще поговорим не за възможното куче, коте или хамстер, които възнамерявате да им подарите, а за това, на което може да играете всеки ден. А точно – игра, наречена „ Как приказват животните “.

Тя е потребна, тъй като освен задоволява любознанието на малчуганите, само че незабелязано ги учи на разнообразни занимателни и в това време значими неща за животните и природата.

Как да започнете

Като начало животните би трябвало да бъдат показани като част от фамилията. И дано те също бъдат „ бебета “, с цел да ги одобряват децата като близки по възраст.

Разбира се, приказваме за измислени животни, за които сте прочели в книжките. След това обяснете в детайли какво съставлява всяко животинче в действителността, къде живее, с какво се храни в природата, може ли да трансформира цветовете си (хамелеонът например) или да смъква кожата си (змията). За всяко може да откриете по нещо забавно, което да заинтригува детето. И не се ограничавайте единствено с познатите куче, коте, прасенце, крава.

Много потребно е да откриете и подобаващи стихчета за животните, защото децата ги запомнят доста елементарно.

Звуците на животните

Това е втората част от играта. Звуците, които издават животните в действителност могат да служат и за образование на дребни деца. Защото, възпроизвеждайки техния „ език “, детето на процедура се учи да приказва и да се показва по още един метод. Това ще му помогне да почувства животните и природата по-силно и в дълготраен проект, сходно образование носи доста изгоди.

На първо време може да научите дружно някои детски песнички, в които има и звуци на животни. Не подценявайте и книгите. Когато му четете приказка вечер, наложително имитирайте животните и го карайте да прави същото. Това е доста занимателно и то на драго сърце ще се включи.

Ето и къс лист, който може да ви насочи по какъв начин „ приказва “ едно животно

- Кучето лае;

- Котката мяука;

- Овцете и козите блеят;

- Конят цвили;

- Кравата и волът мучат;

- Магарето реве по магарешки;

- Кокошката кудкудяка;

- Врабчетата чуруликат;

- Канарчетата пеят;

- Гълъбите гукат;

- Враните и гарваните грачат;

Още от езика на животните четете на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР