Малките деца обичат да играят с телефоните на родителите си

...
Малките деца обичат да играят с телефоните на родителите си
Коментари Харесай

Бебе похарчи 2000 евро от телефона на майка си

Малките деца обичат да играят с телефоните на родителите си или с таблета на бате и не е изненадващо, че времето, прекарано пред екрана даже при най-малките се е удвоило. Това напълно не се дължи на пандемията, а на обстоятелството, че днешните млади родители по-лесно позволяват заниманията с устройствата.

Но същинските проблеми идват, когато към тях има прикачено приложение за онлайн извършване на покупки.... не ви се е случвало? Прочетете тогава!

Малкият Аянш - дете на 22 месеца си напазарува мебели на стойност почти $2,000 от телефона на майка си. Поръчката е направена от онлайн магазина на веригата

Никой не схванал за извършването на покупки, до момента в който стоката не пристигнала след 2 седмици на адреса.

" Наистина е мъчно да повярваме, че това малко сладко дребосъче може да забърка такива неща, само че е реалност ", сподели Прамод Кумар - татко на дребния палавец.

Ще попитате какво си купил той? Шарени столове, стойки и саксии с цветя, възглавници, лампи... все неща, които не са от обсега на интерес на малко дете. Просто линкове за тези неща са били последно отваряни.

Майката на Аяни е разглеждала мебелите и ги добавила в количката, само че оставила завършването на поръчката за по-късно. Родителите са изумени по какъв начин дребното дете е съумяло да премине неколкократното искане на паролите, потвърждаването на поръчката и заплащането през онлайн банкирането.

Оказва се, че не всички поръчки са пристигнали и се чакат още доставки. След това фамилията ще реши какво да резервира и какво да върне. От Walmart предложили и отстъпка поради получилата се обстановка.

Всъщност историята демонстрира какъв брой елементарно могат да се вършат заплащания с непознато устройство и това може да бъде злонамерено. От банките предизвестяват родителите и всички консуматори да употребяват по-сложни пароли, които децата не могат да отключват толкоз елементарно, както и да се поставят специфични кодове за онлайн заплащанията. За повече сигурност, може да се постави предел на покупките и известяван с смс.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР