Малките армейци на ЦСКА U17 се завърнаха благополучно от участието

...
Малките армейци на ЦСКА U17 се завърнаха благополучно от участието
Коментари Харесай

ЦСКА U17 се завърна гордо от престижен турнир

Малките армейци на ЦСКА U17 се завърнаха наред от присъединяване си в влиятелния шампионат във френското градче Сен Андре край Лил.

Международната конкуренция е една от най-престижните в Европа, а в юбилейното си 25-то издание, тя се трансформира в самобитна неофициална шампионска лига за подрастващите.

Участваха единствено 12 тима със специфични предложения. В тазгодишния формат, с изключение на ЦСКА, личаха имената на белгийските Андерлехт и Брюж, португалските Спортинг и Бенфика, немския Ред Бул Лайпциг, испанския Реал Сосиедад, датския Копенхаген, американския ЛА Галакси, както френските Лил, Ланс и домакините от Сен-Андре.

Българският отбор не съумя да излезе от групите, само че оценката за представянето му на шефа на школата Добромир Митов е висока. Срещу Бенфика нашите момчета поведоха с 2:0, само че позволиха равнене с човек по-малко, а при дузпите изгубиха. Срещу Ланс нашите направиха 0: и изгубиха с 0:1 от Реал Сосиедад.

" Изключително потребно беше да премерим сили с одобрени и водещи европейски школи. Безценен опит за играчите и за нас като треньори да си " сверим часовниците " къде сме в работата си в Академията на ЦСКА.

Радващо беше, че в изиграните срещи бяхме равностойни и се надигравахме с съперниците си. Подходихме отговорно, с хъс и без боязън от противниците. Има несъмнено, доста да работим, само че в много връзки показахме, че сме на прав път. На момчетата обаче има липсва опит от конфликти с такива мощни и реномирани съперници и това сякаш до известна степен им повлия да покажат максимума от себе си.

Така да вземем за пример на Бенфика в този момент им е седми интернационален шампионат от началото на годината. Класирането и резултатите в тази ситуация за нас са без изключително значение. Ние сме удовлетворени, че играхме като равни с топ европейски тимове, което безспорно ще ни от изгода за в бъдеще ", споделиха наставниците на групировката Ивайло Станев и Добромир Митов.

Голмайсторът Илиян Димитров (три гола в турнира) и капитана Кирил Георгиев също са доста удовлетворени от присъединяване си в шампионат, само че като цяло ги е гняв за изпуснатите победи против Ланс и Реал Сосиедад, защото тимът ни по нищо не е отстъпвал като класа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР