Малки градчета с население под 10 000 души изпреварват Варна

...
Малки градчета с население под 10 000 души изпреварват Варна
Коментари Харесай

Малки градчета изпревариха София и Пловдив с безплатното саниране

Малки градчета с население под 10 000 души изпреварват Варна по брой на към този момент санирани здания, оповестява "Дарик ". В морската столица пуснатите в употреба блокове са едвам 6, до момента в който в Златоград са 7, в Симеоновград - 10, а в Момчилград - 12. 
В момента Варна се подрежда на едно и също място с Айтос, Белоградчик, Козлодуй, Бяла Слатина, Поморие, Велинград, Девин, Правец, Етрополе, Гълъбово, Елхово, Смядово и Тервел.
Морският град обаче изпреварва по-големите Пловдив, където към момента няма нито една санирана постройка, и София, където са едвам две. Според данните на министерството на районното развиване Благогоевград е отличник със 101 приключени блока, а на второ място е Бургас с 62. След тях са Кюстендил - 33, Хасково - 32 и Пазарджик - 30, Стара Загора - 29 и Смолян - 25. От регионалните градове преди Варна са още Габрово и Перник - 13, Монтана - 10, Шумен - 9, Ямбол и Враца - по 8. В Русе и Силистра също има по 6 подготвени блока.

Градовете с най-вече санирани блокове, които не са регионални центрове, са Димитровград - 21, Асеновград - 18, Карлово, Казанлък и Дупница - по 12, Гоце Делчев - 11, Нова Загора - 10. Добрич, Търговище, Плевен, Сливен и Ловеч са другите регионални градове дружно с Пловдив, където към момента няма подготвен нито един блок.

19 блока се санират сега във Варна, а за други 40 има подписани контракти. По тези индикатори морската столица също изостава доста от други градове. В Бургас текат строителни действия в 125 здания, а в други 205 следва да стартират. В Благоевград скоро ще бъдат приключени още 22 блока и стартирани нови 143, в Стара Загора броят им е надлежно 43 и 75.

След привършване на всички действия, за които на този стадий има отпуснати пари от държавния бюджет, във Варна би трябвало да има приключени общо 65 блока, а в цялата страна броят им ще е 3 416.

В общините във Варненска област към този момент са приключени 5 блока. 3 от тях са в Белослав, а другите два - в Долни Чифлик. В Провадия сега се работи по 6 блока, а в в Аксаково и Вълчи дол - по 2. В тези пет общини контракти за финансиране са подписани със притежателите на други общо 17 блока.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР