Малина Крумова, предложена за заместник министър-председател по управление на средствата

...
Малина Крумова, предложена за заместник министър-председател по управление на средствата
Коментари Харесай

Малина Крумова е възпитаник на Американския университет

Малина Крумова, препоръчана за заместител министър-председател по ръководство на средствата от Европейския съюз, е ученик на Американския университет в Благоевград със компетентност политология и интернационалните връзки.

Притежава магистърска степен от взаимна стратегия на университета в Болоня и университета в Сараево по " Демокрация и човешки права в Югоизточна Европа “.

Темата за еврофондовете е добре позната за нея, защото работи повече от 10 години в системата. Занимава се с ръководство на планове и стратегии от 1998 година и е считана за специалист в това отношение.

През 2010 година тя е част от екипа на някогашния вицепремиер Томислав Дончев в държавното управление на ГЕРБ, където оглавява дирекцията за ръководство на средствата от Европейски Съюз.

Малина Крумова поема ръководството на оперативна стратегия “Околна среда " още в края на 2009 година, само че в края на 2013 година подава оставка, откакто Европейската комисия публично стопира заплащанията за България по програмата.

Била е консултант на вицепремиера Илияна Цанова във втория длъжностен кабинет, назначен от президента Росен Плевнелиев. Почти година работи и като консултант към парламентарната група на ГЕРБ.

За нея Сийм Калас, някогашен еврокомисар по превоза и експремиер на Естония споделя: " Тя е специалист с извънреден опит и знания в региона на кохезионната политика. Тя е генератор на хрумвания и най-важното - съумява да огледа на въпросите, касаещи опростяването, както от страна на институциите, по този начин и от страна на бенефициентите ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР