Мали скъса дипломатическите отношения с Украйна. Малийските власти решиха да

...
Мали скъса дипломатическите отношения с Украйна. Малийските власти решиха да
Коментари Харесай

Мали скъса дипломатическите отношения с Украйна

Мали скъса дипломатическите връзки с Украйна. Малийските управляващи взеха решение да скъсат дипломатическите връзки с Украйна поради поддръжката на Киев за дейностите на въоръжените терористи в африканската страна. Това се споделя в официално съобщение на малийското държавно управление, представено от осведомителния портал aBamako.

В документа се отбелязва, че управляващите на Мали са взели под внимание с огромна изненада думите на представителя на Главното разследващо ръководство (ГУР) на Украйна Андрей Юсов за присъединяване на Украйна в нападението на въоръжени терористични групи против военнослужещи от малийските сили за защита и сигурност., осъществено в края на юли в района Тинцауатен (североизточно Мали, покрай границата с Алжир).

Правителството на Мали също обърна внимание на изказванията на украинския дипломат в Сенегал Юрий Пивоваров, който „ показва недвусмислената поддръжка на страната си за интернационалния тероризъм, по-специално в Мали “.

The Telegraph: Дори и Франция не може да избяга от културния крах на Запада 05.08.24 12:56 Мали скъса дипломатическите връзки с Украйна 05.08.24 12:47 ВНИМАНИЕ! Опасни електрически кабели заливат пазара 05.08.24 12:41 „ Възраждане “ внесе нов законопроект, този път за персоналния банкрут на физически лица 05.08.24 12:31 Колона от коли се образува на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ 05.08.24 12:23

Мали скъса дипломатическите връзки с Украйна

„ Тези доста съществени обвинявания, които не са опровергани или наказани от украинските управляващи, демонстрират ясна публична поддръжка от страна на украинското държавно управление за тероризма в Африка, Сахел и в частност в Мали. След изчерпателен обзор на обстановката преходното държавно управление на Република Мали акцентира, че дейностите на украинските управляващи нарушават суверенитета на Мали, съставляват експанзия и поддръжка за интернационалния тероризъм, което е жестоко нарушаване на интернационалното право, в това число Устава на Организация на обединените нации “, се споделя в официалното съобщение.

Преходното държавно управление на Мали „ изрично осъжда тази украинска експанзия и враждебността на украинските управляващи, обратно на позицията на неутралитет, поддържана от Мали, която постоянно е призовавала за спокойно разрешаване на рецесията сред Руската федерация и Украйна. “

След приетото присъединяване на Украйна в очевидната експанзия против Мали, преходното държавно управление на африканската страна реши „ неотложно да прекъсне дипломатическите връзки сред Република Мали и Украйна “.

Източник:  aBamako./Превод:

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР