Германия ще инсталира системи за противоракетна отбрана на три нови

...
Германия ще инсталира системи за противоракетна отбрана на три нови
Коментари Харесай

Германия ще инсталира системи за противоракетна отбрана на три правителствени самолета

Германия ще конфигурира системи за противоракетна защита на три нови държавни самолета, които се употребяват от високопоставени държавни ръководители, съобщи Ройтерс, базирайки се на изданието " Шпигел ".

Германското министерство на защитата би трябвало да показа съответния контракт за осъществяването на договорката за утвърждение от парламентарната бюджетна комисия до края на годината, се споделя в информацията, в който не са дават детайлности за източника.

Трите самолета " Ейрбъс " А350, които се употребяват главно от президента Франк-Валтер Щайнмайер, канцлера Олаф Шолц и министърката на външните работи Аналена Бербок, ще бъдат оборудвани с инфрачервена система на фюзелажа, която може да деактивира търсещите глави на приближаващите се ракети с лазерни импулси, заяви " Шпигел ".

Последният от трите самолета бе предаден на немските военни през юни. Министерството на защитата не отговори на молбата за коментар на организация Ройтерс или на въпроса по какъв начин другите държавни самолети са предпазени от възможни ракетни офанзиви.

Високотехнологичната система, която ще бъде конфигурирана в самолетите A350, е създадена от израелската компания Elbit в съдействие с немската компания в отбранителни бранш Diehl, която е и снабдител на самолетни елементи, заяви " Шпигел ". Много от военните транспортни самолети към този момент са оборудвани с нея. 

Инсталацията на системите ще бъде осъществена поетапно, с цел да не бъдат извеждани от употреба и трите самолета едновременно, отбелязва ДПА.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР