Мълчанието е добро, безопасно и красиво. Когато сте щастливи, искате целия

...
Мълчанието е добро, безопасно и красиво.
Когато сте щастливи, искате целия
Коментари Харесай

Мъдрост от Изтока: 5 неща, които не бива никога да обсъждаме с другите, особено с хора, които познаваме малко

Мълчанието е положително, безвредно и красиво.
Когато сте щастливи, желаете целия свят да знае за това. Въпреки това, щастието, както знаете, пораства добре единствено в тишината, надалеч от завистливите очи. Нищо чудно, че има една източна сентенция: „ За каквото се похвалите, без него ще останете. “ В допълнение към щастието в живота, има и други неща, за които е по-добре да мълчите, изключително пред хора, които малко познавате.
1.Вашите проекти
Не приказваме за желанието да закупуване сокоизстисквачка или да отидете на кино на следващия ден (въпреки че от време на време и дребните неща скапват уравнението), а за по-глобални неща. Плановете, по-специално тези, чиито последици директно засягат бъдещето ви, е по-добре да премълчавате.

Причините за това, че разказвайки в детайли за тях, рискувате да изразходвате цялата си сила в говорене, а не в дейстивие. Освен това, постоянно непознатата рецензия и песимизъм могат да скапват и най-хубавата концепция и да ви обезкуражат, а може и някой тайно да открадне концепцията ви.
2. Добри каузи
В християнството всичко, което правиш, би трябвало да се прави скрито. И тогава, съгласно думите на апостола, „ Вашият Отец, който вижда скрито, ще ви възнагради намерено “. Това е безусловно правилно за носителите на всяка друга вяра. Човек, който се хвали пред всеки, че е оказал помощ или е дал милосърдие, не печели удивление, а пренебрежение.

Дори положителните каузи стават за него храна за самодоволното му „ его “ и мотив за демонстрация. Индийските мъдреци споделят, че нищо не убива благотворителността, както гордостта.
3. Интимни елементи и проблеми в фамилията
С кого, по какъв начин и за какво спите или се карате, би трябвало да си остане под чаршафите и зад вратите. Освен индийските мъдреците и бабите го споделят – „ С кавгите до прага ”. Особено, в случай че сте фамилни. Ако сте жена, мълчите за минусите на брачна половинка си пред приятелите и околните си. Ако сте брачен партньор, не казвайте нищо неприятно за жена си. Няма да решите споровете по този метод, само че ще се изложите съществено пред хората.

4. Духовно знание
Изучавате духовни практики и сте достигнали до дълбини, непознати за множеството хора. За да докажете, че в действителност сте помъдрели обаче, не се ласкайте. Вътрешните ви промени към този момент са отразени в живота ви, тъй че бъдете признателни за това и не афиширайте своите знания
5. За злоупотребите и негативността на другите
Душата и съзнанието се омърсяват от злословия, от описване на неприятни дейности на някого, от наказание, от грозни думи. Ако сте станали очевидци на нещо сходно, дано този негатив живее в тишината на душата ви. Не разпространявайте по-нататък тази зараза.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР