Мълчание на политическата сцена след връщането на Васил Божков. Единственият

...
Мълчание на политическата сцена след връщането на Васил Божков. Единственият
Коментари Харесай

„Решил е, върнал се е“ : Реакциите след завръщането от Дубай

Мълчание на политическата сцена след връщането на Васил Божков. Единственият коментар пристигна от някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, който съобщи, че има други по-важни въпроси в страната, само че и че се надява Божков да си реши въпросите с правораздаването.

И беше безапелационен, че той не се усеща обезпокоен от това, което може да опише Божков у нас.

Съдебният състав прегледа настояването на прокуратурата единствено по делото за закононарушения, свързани с хазартния му бизнес

Борисов разяснява и решението на прокуратурата да приключи следствието по проблема със фотосите с кюлчета и пачки, за които се твърди, че са от спалнята му и уточни, че „ рано или късно истината спечелва “.

„ Решил индивида, върнал се, какво повече да разясня. Хиляди пасажери идват и се връщат “, сподели водачът на ГЕРБ.  

Все отново Борисов уточни, че се надява обвиненият предприемач да си е пристигнал, с цел да си реши въпросите с правораздаването.

„ Ако е почтен, да си почисти името, в случай че е отговорен – имаме правосъдна система “, разяснява още той.

Частни гардове обикаляха към правосъдната палата

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че не се тормози от това, което Васил Божков може да опише в качеството си на очевидец по дело против него.

„ Ние сме дали показания, обяснили сме всичко, последните години виждате прихода в хазарта какъв брой е по-голям и това е изяснено “, сподели Борисов.

Притеснявате ли се , че Божков може да стане предпазен очевидец ?

Не, за какво? Ние сме създали това, с което да защитим интереса на страната. От там нататък видяхте какви неистини, какви компромати, какви  сглобки направиха през тези три години. И нито една не е вярна.

Година и половина по-рано – точно по показания на Васил Божков, дадени от Дубай, тогавашният министър председател Кирил Петков арестува Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и PR-a на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Показанията на Божков – плащал им е години наред „ такса успокоение “

„ Недосегаемите към този момент не са над закона “, сподели на 18 март 2022 година някогашният министър председател Кирил Петков.

Внесени са доказателства единствено по едно от делата против него, обвързвано с хазартния му бизнес

По-късно съдът дефинитивно дефинира арестите за противозаконни. А през днешния ден от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ резервираха безмълвие за прибирането на Васил Божков. От Българска социалистическа партия също не разясниха проблема „ Божков “, само че подлагаха на критика ръководството.

„ Чекмеджегейт “ е закрито, „ Барселонагейт “ е закрита. Върнаха се показните разстрели. Мафията се прегрупира, с цел да оцелее и да продължи. И къде са държавните водачи на сглобката да излязат и да приказват. Изпокриха се вдън земя. “

От Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и „ ИТН “ за в този момент не разясняват прибирането на Васил Божков.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР