Малайзийските власти обявиха частично премахване на социалните ограничения, включително възстановяване

...
Малайзийските власти обявиха частично премахване на социалните ограничения, включително възстановяване
Коментари Харесай

Азиатска държава премахва част от ограниченията

Малайзийските управляващи оповестиха отчасти унищожаване на обществените ограничавания, в това число възобновяване на вътрешните пътувания за имунизираните против ковид. „ От 10 август в тези щати и градове, в които има малко болни, ще бъде позволен вътрешен туризъм, кафенетата и заведенията за хранене ще могат да одобряват гости и ще са позволени спортните занимания “, сподели министър председателят Мухидин Ясин.

Мерките ще бъдат разхлабени в 8 от общо 13 щата, както и във федералната територия Лабуан. Ограниченията обаче остават в столицата. Премиерът разясни, че " решението е взето поради мненията на Министерството на здравеопазването и ще се ползва за изцяло имунизирани ".

В Малайзия се слагат ваксини на производителите Pfizer и BioNTech, Sinovac, AstraZeneca.

Към днешна дата почти 36% от малайзийците са получили и двете дози ваксина, като до края на месец август се чака този % да доближи 50%. На 1 юни управляващите вкараха по-строги ограничения в цялата страна, след това Мухидин съобщи, че режимът на строги ограничавания ще бъде анулиран, когато дневният растеж на инфектираните не надвиши 4000 души. Въпреки наложените ограничавания, за два месеца дневният индикатор се усили съвсем пет пъти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР