Малала Юсафзай и съпругът й се присъединяват към манията по „Барби“: „Тази Барби има Нобелова награда. Той е просто Кен“

...
Барби“ се рекламира като филм за всички. И очевидно това
Коментари Харесай

„Барби“ се рекламира като филм за всички. И очевидно това включва известната активистка за образование на момичета Малала Юсафзай.

„Тази Барби има Нобелова награда“, написа тя в Instagram заедно със снимка на нея и съпруга й, Асер Малик, в кутия за филмов реквизит „Барби“, шегувайки се: „Той е просто Кен“.

Публикацията е риф на маркетинга на филма, който се състоеше от поредица от плакати на различните Барби във филма и техните роли – носител на Нобелова награда по физика, лекар, президент – докато Кенс от филма получи съобщение, гласящо: „Той е просто Кен“.

блокбъстър. „Надявам се, че този надпис не наранява всички Кенс толкова, колкото филма Кен.“

Юсуфзай придоби международна известност, след като беше простреляна в главата като тийнейджърка на път за вкъщи от училище в Пакистан през 2012 г. от талибаните, които я набелязаха за това, че говори открито за значението на образованието за момичетата. Бойците, които я застреляха, се бяха качили на училищния й микробус, крещейки: „Коя е Малала“, а групата по-късно каза, че те са отговорни за нападението, защото тя насърчава „западното мислене“.

Тя оцеля и използва светлините на международните прожектори, за да стане още по-гласна в своя активизъм.

Две години по-късно Юсафзай стана най-младият човек, получил Нобелова награда за мир, защото показа, че „децата и младите хора също могат да допринесат за подобряване на собственото си положение“. По-късно тя завършва Оксфордския университет.

Тя се омъжи за Малик, мениджър в Pakistan Cricket Board, през 2021 г. 

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР