Максималният капацитет се определя от държавата в съответствие със закона

...
Максималният капацитет се определя от държавата в съответствие със закона
Коментари Харесай

Рияд нареди на Aramco да не увеличава добивите

Максималният потенциал се дефинира от страната в сходство със закона за въгледовородите
Министерството на енергетиката на Саудитска Арабия разпореди на държавната петролна компания " Сауди Арамко " (Saudi Aramco или просто " Арамко ", Aramco) да не усилва добивите и да поддържа количеството от 12 милиона барела на ден, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция, като се позоваха на известие на компанията.

" Арамко " предвиждаше на усили добива до 13 милиона барела на ден последователно до 2027 година, показва Агенция Франс Прес. От компанията акцентират, че оптималните мощности за рандеман се дефинират от страната в сходство със закона за въгледовородите.

Осуетени проекти за доставки

Глобалните петролни пазари ще се оправят с спиранията на корабоплаването в Червено море в кратковременен проект. Въпреки това, в случай че офанзивите на йеменските бунтовници хуси продължат, това би довело до дефицит на танкери, поради по-дългото време за пътешестване и закъснение на доставките. Това e заявиl пред Ройтерс основният изпълнителен шеф на " Арамко " Амин Насър в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос.

Очаква се стягане на петролния пазар, откакто потребителите изчерпиха 400 милиона барела от запасите си през последните две години, което трансформира свободния потенциал на ОПЕК в главен източник на спомагателни доставки за посрещане на възходящото търсене, е споделил още Насър.

" Сауди Арамко " може да заобиколи пролива Баб ал Мандеб, където хусите правят своите офанзиви, посредством водопровод, свързващ петролни уреди в източната част на Саудитска Арабия със западното крайбрежие, което би осигурило по-бърз достъп до Суецкия канал, е обяснил още Насър.

Рискови вложения

Междувременно саудитската компания заяви, че усилва с повече от два пъти капитала на своето звено за рискови вложения " Арамко Венчърс " (Aramco Ventures) - с 4 милиарда $.

Чрез спомагателното финансиране, което ще се реализира за период от 4 години, капиталът на " Арамко Венчърс " ще доближи 7 милиарда $.

" Решението отразява възходящото значение на програмата за рисков капитал на " Сауди Арамко " за даване на опция за създаване на революционни нови технологии, основаване на благоприятни условия за диверсификация на приходите на петролната компания и проправяне на път за съдействие с новаторски започващи компании ", се споделя в изказването на компанията.

По-големите маржове на мултинационалните компании

Маржовете на 20-те най-големи компании в света през последните пет години са нарастнали, оповестиха на форума в Давос четири европейски асоциации, представени от Франс прес, призовавайки да се постави завършек на монополните обстановки.

Според тяхната оценка сред 2018 и 2022 година 20-те компании с най-висока борсова капитализация са имали междинен марж, който тези организации дефинират като разликата сред продажната цена на една стока или услуга и индустриалните разноски - от 50 на 100. Те цитират най-много " Епъл " (Apple), " Майкрософт " (Microsoft), " Сауди Арамко " и Ел Ве Ем Аш (LVMH).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР