Макс Верстапен спечели безапелационно Гран При на Бахрейн, а състезанието

...
Макс Верстапен спечели безапелационно Гран При на Бахрейн, а състезанието
Коментари Харесай

Верстапен прегази конкуренцията за старт на сезона във Формула 1

Макс Верстапен завоюва безапелационно Гран При на Бахрейн, а надпреварата беше първо за сезона във Формула 1. Нидерландецът записа и най-бърза обиколка.

Ред Бул взе максимума от надпреварата, като Серхио Перес приключи на второ място. 

На подиума се качи и Карлос Сайнц от Ферари, с съотборникът му Шарл Льоклер остана четвърти.

В зоната на точките попаднаха още Джордж Ръсел, Ландо Норис, Люис Хамилтън, Оскар Пиастри, Фернандо Алонсо и Ланс Строл.

 

Начало на надпреварата:

Обиколка 1

Макс Верстапен се спарви на старта с Шарл Льоклер и поведе колоната. Другият водач на Ред Бул - Серхио Перес, също стартира доста мощно и още след първи завой се изкачи до четвъртото място. Лошите новими бяха за Нико хюлкенберг, който повреди предното си крило и трябваше да влзиа в бокса. Проблеми имаше и за Ланс Строл.

Обиколка 3

Вертсапен продължи да постанова темпото, а зад него Шарл Льоклер беше изпреварен от Джордж Ръсел.

Обикола 6

В борбата за местата в топ 10 Оскар Пиастри увеличи сензитивно скоростта си. Младокът настигна Фернандо Алонсо и с добра маневра зае 7-ата позиция. Пред него на 2 секунди продължаваше да се движи Ландо Норис.

Обиколка 8

Потъването на Шарл Льоклер продължи и Серхио Перес зае последната позиция в местата за подиум. Сайнц пък заяви, че е по-бърз от съотборника си и желае замяна.

Обиколка 12

Льоклер загуби позииция и от Сайнц. Последваха първи влизания в бокза за смяан на гуми. Именно водачът на Ферари трябваше да направи това, а зад него Мерцедес и Джордж Ръсел също заложиха на гуми хард.

Обиколка 13

Перес, Хамилтън и Пиастри съшо направиха промяна на гуми. Лидерът Макс Верстапен остана на пистата.

Обиколка 14

Серхио Перес загуби позиция от Джордж Ръсел в бокса и се наложи да прави изпреварване на пистата. Мексиканецът загря гумите и направи чудесна маневра, а след това записа и най-бърза обиколка.

Обиколка 18

Карлос Сайнц направи две изпреварвания за доста малко време. Те пристигнаха против Льоклер и Мерцедес и испанецът се настани в топ 3 с чиста писта пред себе си и капацитет за още по-добро движение.

Обиколка 25

Макс Верстапен продължжаваше без напрежение да води с над 10 секунди задатък пред Серхио Перес. Вторият водач на Ред Бул пък имаше 2 секунди преднина пред Карлос Сайнц. 

Обиколка 33 

Валтери Ботас влезе за промяна на гуми, само че механиците имаха проблем с една от гайките и стопът се забави. Оказа се, че цялото прекъсване е лишило над 50 секунди.

Обиколка 39

Пилотите на Ред Бул сложиха меки гуми до края на надпреварата. Последва и най-бърза обиколка за Макс Верстапен, който записа време с дв секунди над това на Перес и Сайнц и три секунди над това на Ръсел.

Обиколка 47

В края на обиколката Ферари и Льоклер започнаха да притискат Джордж Ръсел и в един от завоите водачът на Мерцедес позволи неточност. Монегаскът от своя страна не трепна и зае четвърто място.

Обиколка 57

Макс Верстапен затвори конкуренцията, а зад него на подиума останаха Перес и Сайнц.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР