Макс Ферстапен коментира фиаското повреме на квалификацията за Гран При

...
Макс Ферстапен коментира фиаското повреме на квалификацията за Гран При
Коментари Харесай

Ферстапен коментира провала в квалификацията на Сингапур

Макс Ферстапен разяснява фиаското повреме на квалификацията за Гран При на Сингапур по-рано през днешния ден. Той трябваше да се откаже от последните си две обиколки в третата част на квалификацията като и в двете вървеше с най-хубавото време. Първата нидерландецът приключи, откакто колата му сервира на един от последните завои и той реши да резервира заряд на батерията за нова последна обиколка, тя обаче пък бе прекратена, тъй като Ферстапен бе извикан в бокса.

Стана ясно, че в колата на международния шампион не е имало задоволително гориво и по тази причина той е бил извикан предварително бокса, което го остави на 8-то място за утрешното съревнование.

“Казаха ми по радиото да се откажа от предпоследната обиколка - описа Верстапен. - Казах си, че ще мога да нападам в последната обиколка, само че тогава ме повикаха в бокса и разбрах какво се случва, оказа се, че в колата няма задоволително гориво. Много зле се получи ", показа нидерландецът.

“Това е необикновено разочароващо и не би трябвало да се случва - беше безапелационен международният първенец. - Но даже когато в колата няма задоволително гориво, в хода на цялата подготовка това не е било видяно. Трябваше доста по-ясно да забележим този проблем, с цел да го отстраним. Изобщо не съм удовлетворен сега. Формула 1 е екипен спорт, всички поставяме старания. Всички вършим неточности, тимът също позволява неточности, само че такива неща са неприемливи. Разбира се, ние си взимаме поука от такива неточности, само че такива неприятни обстановки не би трябвало да се случват ", приключи Ферстапен
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР