makfax > Илюстрациязаповедта на здравния министър Кирил Ананиев да бъдат затворени

...
makfax
> Илюстрациязаповедта на здравния министър Кирил Ананиев да бъдат затворени
Коментари Харесай

Земеделски производител от Варна: Пазарите се превръщат в призрачно място от филм на ужасите! Моля Ви, дайте ни шанс да оцелеем!

 makfax > Илюстрациязаповедта на здравния министър Кирил Ананиев да бъдат затворени пазарнти площадки до второ разпореждане, като се даде късмет за работа на производителите да пласират продукцията си за няколко дни. Публикуваме коментара без редакторска интервенция:

" Аз съм аграрни производител в областта на производителите и заготвители на посевен и посадъчен материал! Предлагам създадената от мен и фамилията ми продукция на територията на пазарите в Североизточна България и мощно съм сюрпризиран от решението на министъра на опазването на здравето за затваряне на пазарите и обричането ни на апетит. Принудени сме да поносим големи загуби, които ще ни накарат да банкрутираме или ще ни доведат до просешка сопа!

Всичко това е поради наложените противоепидемични ограничения от 13.03.2020г. и затварянето на градовете, защото ние сме също строго подвластни от това или с две думи нашите клиенти няма по какъв начин да отидат до парцелите си и да засадят предлаганата от нас продукция.

Въпреки че работата ни понижа със 70% по отношение на предходните години, ние продължихме да се борим за оцеляване и това се случва тъкмо в разгара на нашият сезон, а в този момент откакто бъдем затворени по какъв начин се чака ние да си продадем продукцията?

Нашето време към този момент минава и откакто се благоволи да бъдат отворени пазарните площадки за нас към този момент ще е късно, хиляди дръвчета ще бъдат изхвърлени на боклука и ние ще претърпим големи финансови загуби!

Това не е единствено за мен, това е за всички мои сътрудници и всички които работят на териториите на Пазарите в цялата страна, това са хиляди хора които остават на улицата, които живеят месец за месец!

Аз съм члена на Съюза на заготвителите и производители на посевен и посадъчен материал и считам че защото ние няма да получим никаква помощ от страната, най-малко да ни се даде опция да можем да осъществяваме продукцията си, а не да бъдат облагодетелствани всички огромни вериги магазини, където скупчванията са доста по-големи и опасността от ковид е доста по-голяма, да не би там да е по-безопасно, не мисля че е!

Смятам че ще има огромен отпор от страна на всички работещи и работодатели на пазарните площадки, тъй като аз като шеф съм заставен да освободя личен състав тъй като не мога да си разреша да понасям загуби и да заплащам заплата като нямам реализация на създадената си продукция!

Надявам се заповедта да бъде преосмислена и да бъдем оставени да работим в тези по този начин или другояче доста сложни дни за цялата страна. Ние сме също на първа линия в областта на работещите измежду хора, само че желаеме да можем да изхраним семействата си и да продължим бизнеса си, да го предадем на децата си... в този случай ние просто сме принудени да банкрутираме и да търсим работа. А къде да я търсим, като няма на никое място работа, тъй като 70% от страната е затворена и нищо не работи!

Уважаеми господа министри, господин Премиер, апелирам оставете ни да оцелеем, ние желаеме да работим, с цел да можем да оцелеем, а не да бъдем принудени да оставим бизнес построен с години и рухнал за месеци!!!

Силно се надявам да бъдем чути, защото аз персонално присъствах на затварянето на Кооперативния пазар във Варна на 12.04.2020г. Минавайки през територията на пазара видях призрачно място тъкмо като във филм на ужасите, единствено че без руините! "

Пазарите ще бъдат отворени след Великден, в случай че противоепидемичните ограничения продължат да се съблюдават. Това съобщи пред публицисти през вчерашния ден здравният министър Кирил Ананиев, който инспектира по какъв начин се съблюдават рестриктивните мерки на столичния пазар " Димитър Петков ": 

" Затова вършим тези обиколки. Ако установим резистентност на държанието и на търговци, и на купувачи, ще гледаме допустимо най-бързо след Великден да отворим пазарите. Целта е да съхраним здравето на хората. Тоест би трябвало да се откри нужният баланс и него го търсим сега ".

Ананиев съобщи, че условията се съблюдават и в провинцията, където контролът по-лесно се ползва поради по-малкото клиенти. Министърът добави, че непрекъснато се поддържа връзка и с най-големите търговски вериги:

" Разбрали сме се. Вътре, в самия магазин, самите търговски вериги провеждат спазването на условията, а на открито към този момент с помощта и на органите на реда се съблюдава отдалеченост от метър и половина-два, без да има някакъв напор ". 

Работата на всички кооперативни пазари и цветни тържища бе неразрешена в неделя, откакто в събота бяха установени редица нарушавания на противоепидемичните ограничения. На тези обекти бе разрешена работа от понеделник до сряда (16 април) в това число, с цел да осъществят продукцията си. От четвъртък пазарите би трябвало да бъдат затворени за неопределен срок.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР