Македонският премиер Заран Заев промени мнението се и оттегли оставката

...
Македонският премиер Заран Заев промени мнението се и оттегли оставката
Коментари Харесай

Зоран Заев се отказа да подава оставка. Решението било временно |

Македонският министър председател Заран Заев промени мнението се и отдръпна оставката си от поста и като водач на Социалдемократическия съюз, както даде обещание да направи след провалянето на изборите.  

На балотажа, който се организира в последния ден на октомври в 44 общини в Северна Македония, най-голямата опозиционна партия в западната ни съседка - ВМРО-ДПМНЕ, победи на множеството места. В това число и в столицата Скопие. за загубата и разгласи, че се отдръпва в съпротива.

" Днес бе взето решение за отсрочване на двете оставки . По тях нито дебатираме, нито пък решавахме. Когато подадох оставките си на 31 октомври, аз споделих, че ще оказа помощ за запазването на парламентарното болшинство и ще работя то да се усили, в случай че има опция. Такава е отговорността пред страната и народа. Съвсем разумно е да работя за този развой ", разгласи Заев, представен от БГНЕС.

По думите му откровено очаквал да има стабилизиране на демократичното парламентарно болшинство. И на първо място това, което е с евроатлантическа ориентировка.

" Поради всички тези аргументи поставяме и сегашните старания. Отново наблягам, че на 31 октомври аз споделих, че оставам с цел да оказа помощ за запазването на парламентарното болшинство и даже да се усили, в случай че има опция. В околните дни ще разберем какво ще стане ", уточни Зоран Заев след съвещанието на управлението на ръководещия Социалдемократически съюз.

" На днешното съвещание на СДСМ бе взето решение за полагане на оптимални старания за опазване на парламентарното болшинство. Както е известно, разгласих и персонален коментар във фейсбук, където подчертах, че е доста значимо страната да не се връща към предишното, към разправии, както вътре в страната, по този начин и на открито, да бъдат застрашени евроатлантическите процеси на страната. Освен това ние се намираме в изискванията на пандемия, на енергийна рецесия. Правителството през днешния ден взе съществени решения по тези въпроси. Отговорността е значима, освен за всеки един жител, само че и на политиците ", сподели Заев.

И посочи, че ставало дума за краткотрайно отсрочване на оставката, с цел да се опита да запази парламентарното болшинство в интерес на СДСМ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР