Македонският министър на външните работи Буяр Османи съобщи, че властите

...
Македонският министър на външните работи Буяр Османи съобщи, че властите
Коментари Харесай

Османи: С новия български кабинет може да направим необратим обрат

Македонският министър на външните работи Буяр Османи заяви, че управляващите в Скопие имат подготвеност за договаряния с новото българско държавно управление.

Османи изпрати това обръщение по време на 16-ото издание на интернационалния " Дубровник конгрес “ в Хърватия. Тазгодишната тематика на форума е " Навигация в световното разбъркване “.

Според Буяр Османи " конституционните промени в Република Северна Македония са съществено предизвикателство " за страната. " Но, аз се надявам, че след сформирането на постоянното държавно управление в България, както и с интернационалната поддръжка за процеса, включитено и нашата подготвеност да преговаряме с новия български кабинет, може да се стигне до необратим поврат в нашия развой по евроинтеграция ", сподели Османи по време на дебата в панела - Западните Балкани: Нов евроатлантически миг.

Според македонското министерство на външните работи по време на полемиката Османи е развил тезата, че евроинтеграцията може да се форсира с модела - " Повече интеграция, преди участието ". Това би означавало по-етапна интеграция на страните-кандидатки, посредством достъп до средствата от Европейски Съюз и други преимущества от процеса по присъединение ".

Вчера в Дубровник Осамни организира и първата си среща с българския вицепремиер и министър на външните работи Мария Габриел. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР