Македонският автобус, който катастрофира на магистрала Струма“ край Боснек миналата

...
Македонският автобус, който катастрофира на магистрала Струма“ край Боснек миналата
Коментари Харесай

Автобусът, в който изгоряха 45 македонци, бил с фалшиво разрешително за превоз

Македонският рейс, който катастрофира на автомагистрала „ Струма “ край Боснек предходната есен, е бил с подправено позволение за интернационален транспорт. Прокуратурата в Скопие е внесла обвинителен акт против компанията притежател на транспортното средство за фалшфицирането му, предадоха медиите от югозападната ни съседка.

Според държавното обвиняване притежателят на „ Беса транс “ е манипулирал лиценза и благодарение на наетите от него водачи е правил противозаконни транспорти.

Припомняме, че нещастието стана на 23 ноември предходната година. Вследствие на запалването на рейса починаха 45 пасажери, поданици на Северна Македония. Седем други пък бяха ранени.

„ Обвиняемият, като началник на компанията, употребявайки един и същи метод на деяние, едни и същи благоприятни условия и при сходни условия, посредством водачите, управлявали рейсовете на компанията, е употребявал подправените документи като същински.

Министерството на превоза и известията не е издавало подобен документ – Потвърждение на лиценз за публичен транспорт в интернационален трафик – за рейса, а шефът /собственикът/ на компанията изготвял подправен документ, който давал на водачите и по-късно те прекосявали държавната граница с подправения документ. От 10.01.2021 година до 21.11.2021 година рейсът е минал над 20 пъти през няколко гранични пункта по един и същи метод “, споделиха от прокуратурата.

Прокуратурата е осигурила задоволително доказателства и за вероятни злоупотреби от страна на митничарите, позволили рейса да пътува с подправен документ.

Доказателствата, получени от предишна процедура, свързани с дейностите на митническите служби на граничните пунктове, които са длъжни да ревизират потвържденията за разрешителни за транспорт, ще бъдат предадени на отрасловия прокурор, акцентират от прокуратурата.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР