Македонските учебници по история вече няма да ни наричат фашистки

...
Македонските учебници по история вече няма да ни наричат фашистки
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 7 ноември


Македонските учебници по история към този момент няма да ни назовават " фашистки окупатори ", страната е подготвила проекти като отговор на хакерските атаки, а заради съществени финансови проблеми, партията на Местан ще закрива офиси.
Тези и други акценти публицистичният екип на събра за Вас във вечерния информативен бюлетин, отдаден на най-важните събития от днешния вторник, 7 ноември.

Македония има желание да направи проверка на учебниците си по история, с цел да запази постигнатите положителни връзки със съседите си. За тази цел Скопие счита да отстрани внушението за " български фашистки окупатори ". Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев пред черногорската медия АнтенаМ.
ДЪРЖАВАТА С ПЛАН СРЕЩУ КИБЕРАТАКИТЕ, БИЗНЕСЪТ НЕХАЕ ЗА РИСКОВЕТЕ
Броят на киберпрестъпленията у нас се усилва, а страната увери, че има проекти за деяние при хакерски атаки. Междувременно 24% от всички стопански закононарушения против бизнеса в България са разследване на злонамерени дейности в мрежата.
МЕСТАН ЩЕ ЗАКРИВА ОФИСИ НА ПАРТИЯТА СИ ЗАРАДИ СЕРИОЗНИ ФИНАНСОВИ ПРОБЛЕМИ
Партия ДОСТ има съществени проблеми с финансирането си. " Ще се наложи да закрием офиси тук-там. Постъпленията са само от членски импорт и от дарения ". Това съобщи Лйтви Местан в утринния блок на bTV.
ПУСКАТ ОТ АРЕСТА ОБВИНЕНИЯ ЗА УБИЙСТВОТО В БОРИСОВАТА ЙОАН МАТЕВ?
Софийският градски съд (СГС) наложи по-лека мярка за неотклонение на Йоан Матев, упрекнат за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина на 2 юни 2015 година. Новата мярка за неотклонение е " подписка ". На този стадий Матев остава в ареста до изговаряне на Софийския апелативен съд, което ще е най-рано на 14 ноември.
НАД 17 МЛН. ЛВ. ОТ БЮДЖЕТА ОТИВАТ ЗА РАЗЛИЧНИ ДЕЙНОСТИ, НАЙ-МНОГО ЗА БЕДСТВИЯ
17 185 844 лева за разнообразни действия и начинания раздаде Министерски съвет на днешното си постоянно съвещание.
ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ: БОРИСОВ БЕТОНИРА БЕЗЗАКОНИЯ В ПОЛЗА ВА БИВШАТА СИ ПОЛОВИНКА
Скандални промени в Закона за туризма одобри Министерски съвет на съвещанието си през днешния ден (7 ноември). Това споделят в писмо до медиите от обединението от неправителствени организации и цивилен групи " За да остане природа в България “. Съобщението, че държавното управление утвърждава законопроекта, е качено на формалната страница на Министерския съвет.
ПЪРВО САМОУБИЙСТВО - ВЕРОЯТНО ЗАРАДИ ИСТОРИЯТА " СЕКСУАЛЕН ТОРМОЗ "
Министърът от държавното управление на Уелс Карл Сърджънт е открит мъртъв в дома си, заяви BBC. По информация на медията Сърджънт е направил самоубийство. На 3 ноември той бе лишен от длъжността си откакто няколко дами насочиха обвинявания към него.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР