Македонските медии днес анализират редовните доклади, представени от Европейската комисия

...
Македонските медии днес анализират редовните доклади, представени от Европейската комисия
Коментари Харесай

Македонски медии: Брюксел попари България, в ЕК ще се превежда и на македонски

Македонските медии през днешния ден проучват постоянните отчети, показани от Европейската комисия през вчерашния ден следобяд, за напредъка в промените в страните от Западните Балкани и Турция, както и дълго чакания Икономически и капиталов проект за района.

В отчета за Северна Македония е маркиран прогрес в множеството области, само че има и такива, в които са нужни спомагателни старания, като медиите и законодателството за попречване на дискриминация, отбелязва " Независен весник ".

Онова, което остави мощен белег на самото показване в огромната зала на Европейската комисия, в наличието на огромен брой публицисти от всички европейски страни, в това число от България, беше общественото обявяване от формалния представител, че речта на европейския комисар за разширението Оливер Вархей ще се превежда и на македонски език , написа в коментар " Слободен щемпел ".

Имайки поради цялата буря с българското отказване на всичко, което е македонско, това обществено известие, че за пръв път ще има и превод на македонски език, като че ли бе отправено точно към тях, с цел да ги уведоми, че този въпрос, там в Европейски Съюз, е от дълго време решен, отбелязва изданието в коментара, който е озаглавен " В Брюксел Европейски Съюз " попари " българите ".

Еврокомисарят за разширение и добросъседство Оливер Вархей през днешния ден ще бъде на посещаване в Северна Македония, с цел да връчи на управляващите отчета на Европейска комисия за напредъка на страната, оповестяват медиите в Скопие. Вархей ще има срещи с премиера Зоран Заев и членове на държавното управление. Очаква се и работен обяд на Вархей с президента Стево Пендаровски. По време на визитата еврокомисарят ще има среща и с водача на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

" Слободен щемпел " оповестява още, че на конференция в Брюксел през вчерашния ден Оливер Вархей е декларирал на представителите на македонското държавно управление, че би трябвало да влагат в пряк разговор с България за решение на разногласията .

Рабтим ръка за ръка с българските и македонските управляващи, одобрих министъра на външните работи и вицепремиера предходната седмица, и ги окуражих да се ангажират с техния комшия, защото става въпрос за съвместен интерес да бъде открито решение, което е задоволително за двете страни, декларирал Вархей.

Той удостоверил още един път, че задачата на Европейската комисия и на немското председателство е да се организира първата Междуправителствена конференция, т.е., отварянето на първите преговорни глави до края на тази година, написа " Слободен щемпел ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР