Македонските и българските граждани се интересуват повече от икономиката, културния,

...
Македонските и българските граждани се интересуват повече от икономиката, културния,
Коментари Харесай

Димитар Ковачевски: Северна Македония и България са решени да намерят решения чрез диалог

" Македонските и българските жители се интересуват повече от стопанската система, културния, просветителния и младежкия продан, инфраструктурата, която свързва, и по тези тематики би трябвало да си сътрудничим доста повече ", акцентира Ковачевски.

" Историята принадлежи на историците, само че въпросите за идентичността се основават на хората и страната. За държавното управление няма алтернатива – никой не би трябвало и никой няма да договаря за идентичността на македонския народ и за исторически и научно доказаната специфичност и уникалност на македонския език ", добави той, представен от БГНЕС.

" Преговорите с Република България ще продължат и ще се засилват, тъй като сме другарска страна, която развива добросъседство и тъй като имаме извънреден стратегически интерес да стартираме договарянията за участие в Европейски Съюз. Правителството също по този начин ще продължи да поддържа и развива добросъседски и другарски връзки с всички свои съседи, като непрестанно инициира нови стратегии и планове за свързване на жителите посредством начинания като Отворените Балкани ", посочи също водачът.

По думите му в региона на инфраструктурата главен приоритет е построяването на Коридор 8, който безпричинно закъснява с десетилетия.

„ Връзката изток-запад с Албания и България е стратегически ангажимент и фокус на държавното управление до 2024 година Продължаваме с построяването на автомагистралата Кичево–Охрид и Скопие–Блаце. Предвижда се да стартира цялостна рационализация на автомагистрала Тетово–Гостивар, както и на други четири магистрални сектора. Предвижда се настояща реорганизация и създаване на локални пътища с дължина над 1000 км в 36 общини”, посочи претендентът за министър председател.

Междувременно стана ясно, че българският министър председател Кирил Петков във вторник отпътува на публично посещаване в Република Северна Македония. Реализирането на визитата става допустимо след рухването на карантината на министър-председателя при получен негативен PCR тест.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР