Макар сирийското правителство да концентрира армията си за операции против

...
Макар сирийското правителство да концентрира армията си за операции против
Коментари Харесай

Нови танкове Т-90 пристигнали в Алепо за борба с „Ал Кайда”

Макар сирийското държавно управление да концентрира армията си за интервенции срещу ИД в източната част на страната, то не изпуска от вниманието си освободените територии на запад, защото терористите са в рискова непосредственост. В региона на Алепо са пристигнали чисто нови съветски танкове Т-90, заяви rusvesna.su. Те са предопределени за увеличаване на отбранителната формация в югозападно направление в посока към провинция Идлиб, където са съсредоточени над 50 хиляди съперници на режима в Дамаск.

Техническите характерности на тези танкове доста усилват бойните благоприятни условия на сирийските подразделения и разрешават да се реагира навреме на разнообразни закани от страна на джихадистите.

Агенция rusvesna.su заяви още, че всички екипажи на новите танкове са минали през интензивна ефикасна подготовка и в този момент ще вземат участие в боевете срещу „ Джебхат ан-Нусра” (сирийската Ал Кайда) и други радикални терористични групировки.

БЛИЦ напомня, че в провинция Идлиб протичат забавни и значими процеси, като най-радикалните „ Нусри” „ поглъщат” по-малките групировки. Те желаят да се обозначат като „ политическа опозиция” и в случай че това не им се удаде, няма да имат различен излаз с изключение на военна развръзка на обстановката.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР