Макар последните години нашенци да предпочитат Гърция и Турция за

...
Макар последните години нашенци да предпочитат Гърция и Турция за
Коментари Харесай

Ето кои са 7-те най-чисти плажа в България

Макар последните години нашенци да избират Гърция и Турция за лятната си отмора,  у нас също има плажове, които оферират чудесно обслужване и сигурност, златният пясък под краката ви е чист и мек, а водата в морето – кристална. Може да ги познаете по това, че са носители на Син флагкоето е стратегия, сплотяваща екологията и туризма, с цел да отличи най-хубавите, най-чистите плажове в България, които умерено да посетите.

През 2022 година следните плажове са носители на Син байрак, затова те са и най-чистите плажове в България, написа Actualno.com. Най-чистите плажове в България, които да посетите това лято:

1. Албена

Плажът в известния курортен град е затрупан със дребен пясък, а морето е плитко, което го прави подобаващ и за деца. Плажната линия в Албена се слави с чистотата си, заради което е притежател на Син байрак. Ако търсите най-чистите плажове в България, този курорт ще ви предложи повече от един, на който да се насладите. Близостта до естествения резерват Балтата подсигурява освен непорочност на плажа, само че и неповторими гледки и чист въздух – идеално комбиниране за морска отмора през лятото, надалеч от прашния град.

2. Кранево

В непосредствена непосредственост до Албена ще откриете още по-примамливо предложение за бягство от шумния делник, прашния въздух, предлагащо цялостен релакс – поддържани и чисти плажове, кристални води, чист въздух. Съвсем не е инцидентно, че Кранево е известно и като населено място за климатолечение.

3. Слънчев ден

Ако търсите освен най-чистите плажове в България, само че и опция за лекуване посредством въздуха, насочете се към Варна и курортното населено място Слънчев ден. Плажът освен е отличен със Син байрак поради изискванията, чистотата и поддържането му, само че и предлага неповторими прекарвания на чист въздух. Всъщност въздухът там е лековит, богат на бром, калций, йод, озон и лишен от запрашаване и газове.

4. Обзор

Любителите на водни спортове, които търсят освен най-чистите плажове в България, само че и занимания във водата и на брега, могат да отидат малко по-южно – към Бургас, където Обзор ги чака с дълга и необятна извънредно чиста плажна линия, кристално море, вкусна храна и водни занимания като гмуркане, сърф, водни ски. Отличен със Син байрак, той е измежду най-чистите плажове у нас.

5. Созопол

Историческият град предлага освен парченца жива история, съхранена през вековете, само че и няколко луксозни и чисти плажа, носители на Син байрак. Плажът Алепу, ситуиран до Созопол и Дюни, централният плаж на Созопол и Харманите ще ви запленят с плитки и бистри като сълзи води, с финия и мек пясък, с отличното поддържане и чистотата си.

6. Аркутино

Търсачите на разнообразни, неповторими, сантиментални прекарвания не могат да останат безучастни, посещавайки Аркутино. Плажът, отличен със Син байрак и тази година, разкрива освен спираща дъха панорама към остров Свети Тома, само че и предлага опция да се насладите на редки растителни типове като водните роза, лилия и леща, както и да се разноските измежду редица естествени забележителности в региона. Детски ъгъл, стадиони и даже фитнес навън на плажа са други плюсове, привличащи туристите.

7. Къмпинг Черноморец

Ако смятате, че къмпингите са места, лишени от улеснения, грешите. Плажът към къмпинг Черноморец е освен един от най-чистите плажове в България, само че предлага и неповторим релакс, приятност от съчетаването на море и планина, първокласно настаняване в съвременни бунгала, наподобяващи по-скоро на мечтаната къща на плажа, питейни заведения и детски ъгъл, магазини и заведения за хранене, инструктори по йога и водни спортове, СПА зона. Луксът на брега на къмпинга ще ви очарова и ще промени мнението ви за къмпингуването.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР