Макар и състезаващ се за момента във второто ниво на

...
Макар и състезаващ се за момента във второто ниво на
Коментари Харесай

Ротор е с един от най-красивите стадиони в Русия СНИМКИ, ВИД...

Макар и състезаващ се за момента във второто равнище на съветския професионален футбол - Първа лига, идващия съперник на Хебър в контролите на пазарджиклии, в Анталия - Ротор(Волгоград) има един от най-красивите и съвременни игрища в Русия. " Волгоград Арена " (бивш " В.И. Ленин " и " Победа " ) беше една от арените за осъществяване на мачовете от Световното състезание по футбол през 2018 година Впечатляващото оборудване е с потенциал от 46 000 фенове.



Стадионът бе издигнат на мястото на опустошения Централен стадион, в подножието на мемориалния комплекс Мамаев курган, " кацнал " на левия бряг на река Волга. Тази зона е била незастроена, заета от случайно разпределени здания с ниска стойност, хранилища, казарми и дерета. По време на строителството на стадиона били открити 300 неизбухнали от Втората международна война бомби.

Стадионът на Ротор ​​е изцяло съчетаем с условията на FIFA. Капацитетът на стадиона е 45 000 места, в това число 2 280 места в медийната ложа, 640 места във VIP ложата и 460 места за хора с лимитирана пъргавина. Специална архитектурна специфичност на стадиона е огромният му покрив, опиращ се върху въжена рамка, подредена в модел „ колело на велосипед “, основан от кабели от стоманена тел. " Волгоград Арена " е завършена като извърнат кръстосан конус с височина 49,5 м и диаметър към 303 м. Формата на фасадата е подбудена от нуждата постройката да се вмести плътно в наличното парче земя. Стадионът разполага с 42 асансьора, 24 от които са пригодени за хора с увреждания. Орнаментът на самоносещите фасадни структури припомня за обичайния локален тъкачен поминък и фойерверките на Деня на успеха. " Волгоград Арена " е оборудвана с озвучителна система с високоговорители от Funktion One и обработка и увеличаване от MC2 Audio.



Стадионът беше открит на 3 април 2018 година, малко преди първия мач от Световното състезание по футбол. Дотогава той към този момент беше оборудван с алармени и публични системи за обявяване, металотърсачи, знаци за рискови течности и експлозиви, а оборудването беше обслужено от 30 охранителни поста.

Комплекса включва още 10 разнообразни спортни зали, плувен басейн и учебно заведение по езда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР