Макар и по трудния начин, Григор Димитров се класира за

...
Макар и по трудния начин, Григор Димитров се класира за
Коментари Харесай

Григор Димитров направи по трудния начин първата стъпка към 1/2-финал

Макар и по сложния метод, Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на тенис шампионата " Мъри Ривър Оупън " в Мелбърн - една от подгряващите съревнования преди Откритото състезание на Австралия (8-21 февруари). В III кръг на схемата от категория " АТР 250 " поставеният под №2 българин (№19 в света) надви над представителя на домакините Алексей Попирин (№114) с 6:4, 6:7 (5), 6:3 след 2:22 ч. игра.

За първата ни ракета беше значимо да спести оптимално доста сили, тъй като по актуализирания график на шампионата през днешния ден му следва и втори мач по пътя към 1/2-финалите. Григор имаше превъзходен късмет да завърши срещата с Попирин в два сета, откакто във втората част сервираше при 5:4 и имаше задатък от 30:0. Вместо да затвори дуела обаче, нашият позволи пробив, а след това загуби и тайбрека и му се наложи да изиграе още цялостен сет.

На всичко от горната страна и в него не се размина без драма. Димитров небрежно поведе с 5:0 и стигна до мачбол в подаването на съперника си. След това някогашният №3 в света пропусна и два мачбола на собствен сервис при 5:1, довели до пробив за Попирин, а след това пропиля и още два мачбола в неговото подаване. Едва при шестата си опция при 5:3 хасковлията най-накрая постави точка на дуела.

По-късно през днешния ден Григор Димитров още веднъж ще излезе на корта за мач против Корентен Муте (Фр), който тази заран се оправи с Джеймс Дъкуърт (Авл) в два сета - 7:6 (4), 6:4. Това ще е втори дуел в съперничеството сред 29-годишния българин и 21-годишния французин, който завоюва първия с фрапантен поврат с 2:6, 3:6, 7:6 (4), 6:3, 6:1 в I кръг на " Уимбълдън " през 2019 година

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР