Макар че много от нас пропуснаха различни празници заради пандемията,

...
Макар че много от нас пропуснаха различни празници заради пандемията,
Коментари Харесай

Ето кои са най-безопасните авиокомпании

Макар че доста от нас пропуснаха разнообразни празници поради пандемията, 2022 година може да е годината, в която полетите поради някакъв празник още веднъж ще станат нещо всекидневно. Но в случай че ви е боязън да летите или ставате неспокойни преди път, резервацията с една от тези самолетни компании може да ви успокои.

AirlineRatings.com проучва 385 разнообразни самолетни компании, с цел да открие 20-те най-безопасни в света, заяви Euronews и показа класацията.

В обособена анкета анализаторите събраха и 10-те най-бюджетни самолетни компании. Така че без значение дали летите с първа или икономична класа, ще знаете, че сте в сигурни ръце (на сигурни крила). За да дефинира 20-те най-хубави самолетни компании, AirlineRatings.com прегледа редица фактори, в това число данни за съществени произшествия през последните две години, държавни одити, възраст на флота и, несъмнено, протоколите за сигурност за COVID-19, съобщи БГНЕС.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Авиогигантите Airbus и Boeing предизвестиха американската ави...

Коя е най-безопасната самолетна компания, с която да летите през 2022 година?

Air New Zealand е преди всичко в класацията, с помощта на редица усъвършенствания в региона на сигурността, направени след последния отчет, в това число потреблението на мониторинг на моторите на самолетите в действително време и нова система за въздушна навигация. Освен това самолетната компания разполага с доста млад флот - междинната възраст на самолетите й е едвам 6,8 години.

Проучването взе поради и обстоятелството, че самолетната компания оперира при сложни метеорологични условия и в отдалечени региони.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Запитвания и тъжби, свързани с анулирани преди месеци полети, не престават да постъпват в Европейски п...

" За Air New Zealand е огромна чест да получи това самопризнание, изключително като се имат поради високите стандарти за сигурност, които се съблюдават в авиоиндустрията. Ние сме в добра компания и приветствам всички самолетни компании в листата ", съобщи основният изпълнителен шеф на Air New Zealand Грег Форан пред AirlineRatings.com.

" Обещанието на Air New Zealand е да продължим манааки (грижата - маорски). За да създадем това, би трябвало да продължим да прилагаме метода си към сигурността. За нас не става въпрос за сигурността преди всичко, а за сигурността постоянно. Искаме всеки да се прибира вкъщи безвредно всеки ден. "

Кои други самолетни компании попаднаха в топ 20?

Qantas, водещата австралийска самолетна компания, загуби първото си място в класацията заради случай на летище Пърт през 2018 година При този случай екипажът на аероплан Боинг-737, преди малко е излязъл от пистата, мина около стоп-парапетите и съвсем се сблъска с различен Боинг-737 в режим на политане.

Докладът за този случай е подаден едвам през 2020 година, което значи, че той е повлиял на класацията по сигурност за 2021 година, като Qantas е паднала до номер седем.

Etihad Airways от ОАЕ е на второ място, а Qatar Airways - на трето.

Следващи в топ 20 са:

4. Singapore Airlines

5. TAP Air Portugal

6. SAS

7. Qantas

8. Alaska Airlines

9. EVA Air

10. Virgin Australia/Atlantic

11. Cathay Pacific Airways

12. Hawaiian Airlines

13. American Airlines

14. Lufthansa/Swiss Group

15. Finnair

16. Air France/KLM Group

17. British Airways

18. Delta Air Lines

19. United Airlines

20. Emirates

Кои са най-безопасните бюджетни самолетни компании в 2022 година?

Уебсайтът за рейтинги избра също 10 от най-безопасните нискотарифни самолетни компании за пасажерите. Въпреки че не са подредени в съответен ред, най-безопасните нискотарифни самолетни компании, с които да летите тази година са: Allegiant, easyJet, Frontier, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Vietjet, Volaris, Westjet и Wizz.

И в случай че мисълта за хвърчене към момента ви тормози, не забравяйте, че пътуването със аероплан се смята за най-безопасната форма на пътешестване на дълги дистанции. По данни на IATA през 2018 година 4,3 милиарда пасажери са летели безвредно с над 46 милиона полета.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР